Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя святкує День визволення міста

14 жовтня 2018 - 15:07

Сьогодні на честь 75-річчя визволення Запоріжжя від нацистських загарбників триває низка урочистих заходів: мітинги, концерти, народні гуляння. Центральною подією став мітинг на Алеї Бойової Слави. Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Віддати данину поваги визволителям Запоріжжя і сучасним захисникам України зібралися сотні запоріжців. Серед учасників заходу ветерани Другої світової війни, у тому числі воїни-визволителі Запоріжжя, учасники АТО і члени їх родин, військовослужбовці, представники влади, трудових колективів, громадських організацій. «Вогонь пам’яті» на Алеї Бойової Слави запалили представники трьох поколінь – ветеран Другої Світової війни, учасник АТО та вихованець ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто героїчно загинув, визволяючи Запоріжжя у 1943 році, і тих, хто віддав життя захищаючи незалежність і територіальну цілісність України у наші дні.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін наголосив на важливості пам’ятати та вшановувати Героїв всіх поколінь.

- Щиро вітаю всіх, хто прийшов сьогодні вшанувати наших визволителів! Впевнений, що не має родини, яку оминула Друга світова війна. Вона стала трагедією для мільйонів. Ми складаємо глибоку шану нашим визволителям за подароване вільне життя. Пам'ять про тих, хто рятував рідну землю і здобув Перемогу над окупантами, живе і понині. Не має сумнівів, що їх подвиг є прикладом і для сучасних визволителів України на Сході держави. Ми повинні об’єднати наші зусилля у боротьбі, аби Україна стала насправді вільною, незалежною європейською державою, - заявив посадовець.

На завершення мітингу присутні поклали квіти до пам'ятника на Алеї Бойової Слави.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі