Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представників громад навчають застосовувати програмно-цільовий метод бюджетування

18 жовтня 2018 - 14:42

В Україні за підтримки Європейського Союзу реалізується проект технічної допомоги «ЄС для підсилення фінансових систем місцевих урядів». Запорізька область стала завершальним пунктом, де відбувся тренінг щодо застосування програмно-цільового методу бюджетування для представників місцевих фінансових органів.

Метою проекту є забезпечення підтримки реформи управління державними фінансами на місцевому та регіональному рівнях відповідно до урядової стратегії з управління державними фінансами. Бенефіціаром Проекту є Міністерство фінансів України. Упродовж двох днів понад пів сотні фахівців місцевих фінансових органів районних державних адміністрацій та представників новоутворених об’єднаних територіальних громад, які вперше мають скласти проекти місцевих бюджетів у програмно-цільовому форматі, будуть навчатися під керівництвом експерта Юлії Остріщенко. Участь у заході взяв також директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь.

- Запровадження програмно-цільового методу бюджетування наразі є одним із важливих інструментів реформування бюджетної системи. Саме він допоможе у переході до середньострокового планування. За умов, які наразі склалися в країні ми зобов’язані стабілізувати економіку та правильно управляти фінансами, надходженнями. Те, що сьогодні нам розповість експерт проекту ЄС дуже важливо, але головна мета – потім поширити цю інформацію серед працівників у районах та селах, - привітав учасників тренінгу Сергій Медвідь.

На тренінгу учасники ознайомляться з теоретичними основами програмно-цільового методу бюджетування, інструктивними матеріалами, особливостями впровадження та практичними аспектами його застосування. Тренер Юлія Остріщенко презентує посібник - навчальний модуль «Програмно-цільовий метод бюджетування на місцевому рівні».

Проведення тренінгу надасть змогу працівникам місцевого самоврядування підвищити обізнаність з цих питань та сформувати проекти місцевих бюджетів на 2019 рік відповідно до вимог бюджетного законодавства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області