Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шведські книжки з’явилися в запорізьких бібліотеках

18 жовтня 2018 - 15:29

У Запорізькій обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» відбувся «круглий стіл» за результатами експонування виставки «Тут ростуть діти» та знайомства із сучасними дитячими шведськими книжками, організований за сприяння посольства Швеції в Україні. Участь у заході взяв надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеція в Україні пан Мартін Хагстрьом та директор Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Пан Мартін Хагстрьом вручив комплекти книжок сучасних шведських письменників представникам бібліотек Запорізької області.

 - У Швеції зараз справжній культ дитячої літератури, і ми мріємо поділитися нашими книжками із усім світом. Наша державна позиція – з дітьми можна говорити про все,  але доступно, відповідно до їхнього віку, література має охоплювати всіх дітей так, щоб вони змогли відчути свою причетність до всього. Шведська мандрівна виставка «Where Children Grow»/«Тут ростуть діти» знайомить читачів із сучасними шведськими письменниками, організована за сприяння представництва посольства Швеції в Україні. На сучасних roll-up стендах розміщено інформацію про письменників та ілюстраторів, які вносять інновації як у мотиви, так і у візуальне оформлення книжок, прагнуть передати світові культурне розмаїття сучасного шведського суспільства. І ми також вважаємо, що всі держави мають сприяти читанню, підтримувати цікавість до книжок. Вагомим дороговказом тут слугує міжнародний обмін. Те, що книжки перекладаються і завойовують читачів у різних куточках світу, допомагає розуміти інших людей, збагачуватися знаннями одне про одного, - відзначив Пан Мартін Хагстрьом.

Посольство Швеції вже надало кілька комплектів книжок шведських авторів, виданих українською мовою, для наших бібліотек. Усі книжки – відмінної якості, ілюстрації в них мають таке ж значення, як і текст. Юні читачі вже познайомилися з ними, а тепер представники посольства провели в бібліотеці для дітей обговорення цих книжок.

- Перші книжки, які дитина бере в руки, запам’ятовуються на все життя. Дитячі книги, дитячі бібліотеки мають величезний вплив на майбутнє кожної людини. Прекрасно що шведські дитячі книжки піднімають складні теми, показують різні погляди, описують різні емоції. Зараз ні в кого немає сумнівів, що від книжок залежить майбутнє. Обласна влада приділяє велике значення збереженню мережі бібліотек та наповненню їх сучасними виданнями, - відзначив директор Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Учасники заходу ще раз наголосили на важливості читання та креативності. Виставка «Тут ростуть діти» працюватиме в запорізькій бібліотеці ще місяць, а потім помандрує далі: спочатку по Запорізькій області, а потім - Україною.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн