Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко привітала з новосіллям 11 власників квартир, що придбані в рамках реалізації Програми Президента про захист прав дітей-сиріт

18 жовтня 2018 - 15:41

Дружина Президента Марина Порошенко разом із головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем та Мелітопольським міським головою Сергієм Мінько в рамках реалізації Програми Президента України вручили 11 ключів від квартир у Мелітополі, придбаних для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На цю програму Запорізька область отримала 16 млн державних коштів, із яких 8 млн були направлені у Мелітополь. Усього на кошти під соціальне житло для сиріт було придбано та обладнано 12 однокімнатних квартир та дві 9-кімнатні квартири для розміщення дитячих будинків сімейного типу в новобудові.  У лютому 2018 року відбулося вручення перших ключів власникам. Також у рамках програми Президента України про захист прав дітей-сиріт заплановано придбання ще 20 квартир під соціальне житло для дітей, що залишилися без батьківського піклування. Мешканцям нових 11 квартир Марина Порошенко вручила сучасні телевізори.

За словами Першої леді, на сьогодні усиновлення є одним із пріоритетів для України. Для цього у Державному Бюджеті 2018 року передбачено витрати для будівництва нових малих групових будинків та дитячих будинків сімейного типу. На ці кошти Запорізька область цього року розпочне будівництво одного МГБ та одного ДБСТ у Широківській громаді.

В свою чергу голова облдержадміністрації наголосив, що такі події є дуже визначними, адже вони демонструють розвиток України, незважаючи на бойові дії на Сході держави.

- Досить довгий час в Україні діти, що виходили зі стін інтернатів, залишались із життям сам на сам. Але нині держава робить дуже важливі кроки для розв’язання цієї проблеми. Так Президентом України Петром Порошенком було створено спеціальну Програму про захист прав дітей-сиріт. І нині ці молоді люди мають можливість створити власні сім’ї та жити щасливо. Для створення затишку від Благодійного Фонду Порошенка власникам нових осель буде вручено подарунки. Тож в добру путь і хай вам справді щастить у житті, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також