Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжям прокрокувала мирна хода, присвячена протидії торгівлі людьми

18 жовтня 2018 - 16:55

Небайдужі городяни та громадські активісти, представники влади та місцевого самоврядування долучились до Всеукраїнської акції - масштабної ходи, що присвячена Європейському дню протидії торгівлі людьми.

Основна мета акції «Walk for Freedom/Хода за свобода» полягає у роз’яснені громадянам існування проблеми торгівлі людьми, її основних форм та способи втягнення в експлуатацію, з особливим акцентом на трудову експлуатацію. Свого роду девізом заходу було обрано вираз «Подолаємо рабство крок за кроком».

У Міністерстві соцполітики, що є головним організатором зазначають, акція відбувається одночасно у всіх областях України аби підняти рівень обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширити важливу інформацію про цю проблему та небезпеку, яку вона становить. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка відбувається вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні в 2018 році до цієї благородної акції долучаються усі обласні центри та міста країни. Небайдужі громадяни вийдуть на вулиці своїх міст аби об’єднати зусилля для подолання хвороби 21-го століття – сучасного рабства.

Зазначений захід відбувся у форматі освітнього комплексу. На площі Фестивальній фахівці соціальних служб продемонстрували для гостей тематичні театралізовані сцени та виступи. Розпочалася мирна акція флешмобом від вихованців творчих студій. З імпровізованою сцени до присутніх звернулись представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, ГУ Національної поліції у Запорізькій області, радник Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Анастасія Перепелиця. Ведуча Ольга Вакало зачитала декларацію прав людини, після чого головною площею міста прокрокував мирний марш.

Довідково: за оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в рабство не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.  Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії