Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках відзначення 70-річчя в обласній лікарні пройшла науково-практична конференція

19 жовтня 2018 - 15:00

В Запорізькій обласній клінічній лікарні відбулось відкриття науково-практичної конференції «Актуальні питання анестезіології та інтенсивної терапії». Участь у заході, що відбулось в рамках відзначення 70-річчя Запорізької обласної клінічної лікарні взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- До ювілею обласної лікарні в поточному році запланована ціла низка наукових заходів. На них хочеться підбити підсумки та подякувати нашим фахівцям, які рятують життя людей. Крім того, вони встигають і ділитись власним досвідом із колегами та студентами. Адже нині на базі лікарні нині діють 16 кафедр двох навчальних закладів. Зі своєї сторони влада регіону приділяє значну увагу матеріально-технічному забезпеченню закладу. І сьогодні ми вручимо сертифікати на придбання апаратів штучної вентиляції легенів вартістю більш ніж на 5 мільйонів гривень. Крім того, в поточному році нарешті було виконано все необхідне для оновлення харчоблоку лікарні. Який ремонтувався ще з 2007 року різними підрядними організаціями, жодна з яких не виконала роботу в повному обсязі. Після низки скандалів, кримінального провадження та перевірок правоохоронними органами, оновлене приміщення нарешті готове прийняти персонал. Нині підрядники чекають на звільнення старої частини харчоблоку, аби повністю привести будівлю до ладу, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час урочистостей очільник регіону вручив відзнаки працівникам обласної клінічної лікарні, а також сертифікати на придбання апаратів штучної вентиляції легенів.

У свою чергу головний лікар ЗОКЛ Ігор Шишка повідомив, що науково-практична конференція є міжрегіональною. Участь у ній беруть наукові керівники та фахівці-практики із Запорізької області, Києва, Дніпропетровська та інших міст України. Вони зібрались обговорити актуальні питання анестезіології та реанімації. Також в рамках заходу заплановані теоретичні обговорення та майстер-класи які будуть присвячені сучасним методам анестезії, які на сьогодні є передовими у медицині. Ігор Шишка наголосив, що служба анестезіології та реанімації є однолітком обласної клінічної лікарні і була заснована в Запоріжжі в 1948 році. І власне на базі ЗОКЛ нині працюють 7 структурних підрозділів реаніматології та анестезіології. Це трансплантація, кардіохірургія, гематологія та інші відділення. Загалом в них залучені  більше 60-ти фахівців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни