Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожнє господарство області підготовлено до осінньо-зимового періоду майже на 100%

5 листопада 2018 - 14:45

У ході підготовки дорожнього господарства області до роботи в осінньо-зимовий період проведено комплекс необхідних заходів з метою забезпечення безперебійного та безпечного руху автотранспорту. Як повідомили у Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, на балансі Служби автомобільних доріг у Запорізькій області на сьогодні перебуває понад 1,5 тис. км доріг загального користування державного значення.

За станом на початок листопада на виробничих базах Запорізького облавтодору у наявності протиожеледні матеріали для зимового утримання доріг державного значення, а саме: відсів – 19,38 тис. тонн або 97 % від потреби, сіль – 2,87 тис. тонн або 96% від потреби.

Для зберігання протиожеледних матеріалів відремонтовано та підготовлено одну стаціонарну базу та 32 тимчасові майданчики (100%). Підготовлено 27 пунктів обігріву (100%), 13 одиниць лінійно-виробничих будівель (100%), 14 адміністративних будівель (100%).

Для забезпечення роботи в осінньо-зимовий період відремонтовано та підготовлено 192 одиниць дорожньої снігоочисної техніки або 98%, яка буде задіяна для зимового утримання доріг.

Для забезпечення встановлення вздовж  ділянок доріг, що заносить снігом, засобів пасивної снігоборотьби виготовлено та відремонтовано 5400 пог. м снігозатримуючих щитів.

Крім цього, проведено роботу по забезпеченню дорожніх робітників, які будуть задіяні в зимовому утриманні автодоріг, комплектами зимового спецодягу та спецвзуттям. Укладено 37 договорів філіями Запорізького облавтодору щодо залучення додаткової техніки сторонніх організацій для боротьби з негодою.

Наразі за сприятливих погодних умов на автомобільних дорогах загального користування продовжується виконання заходів для забезпечення безпечного руху автотранспорту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області