Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Солдатський привал» відзначає свою третю річницю з дня заснування

6 листопада 2018 - 14:54

Привітати колектив волонтерського центру «Солдатський привал» з нагоди свята завітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 - Хочу подякувати всім волонтерам, які опікуються нашим «привалом», та привітати вас з третьою річницею. Запорізький волонтерський центр уже давно відомий по всій Україні. Насамперед його знають військовослужбовці Збройних Сил України. Гарні відгуки про вашу роботу я чув навіть у Міноборони. У «Солдатського привалу» є чудова очільниця, надійна команда і навіть своя історія. Дякую всім, хто причетний до цього. Це Григорій Самардак, який розпочав створення центру, керівництво регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» і її директор Микола Кужавський, радник голови ОДА Михайло Сушко, керівник Фонду сприяння обороні Запорізької області Катерина Акула та десятки волонтерів. Завдяки всім небайдужим для наших військовослужбовців створені домашні умови й родинний затишок, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

З нагоди річниці створення очільник регіону вручив відзнаки  тим, хто активно допомагає «Солдатському привалу». Так, Указом Президента України за активну громадську позицію, значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху, особисту мужність та самовідданість при виконанні гуманітарних та службових завдань у зоні проведення Антитерористичної операції медаллю Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції»  відзначено Володимира Стефаніва та Тетяну Ткачову.

Крім цього, за активну громадську позицію, значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху та з нагоди третьої річниці  заснування громадської організації «Волонтерський Центр «Солдатський привал» медаллю «За розвиток Запорізького краю» Костянтин Бриль нагородив Людмилу Вєтрову; Людмилу Волтер та Максима Кузьміна.

Подяку голови Запорізької обласної державної адміністрації було оголошено Маргариті Гвоздь; Світлані Ждановій; Івану Караджову; Ользі Лукашенко; Світлані Павлик; Валентині Пономарьовій; Олені Столярчук; Ніні Шевченко; Руслану Шилову та Ліні Якименко.

За словами директора центру Галини Гончаренко, від початку  заснування у 2015 році до волонтерського центру звернулися понад  9 тисяч військових та їх родин. Бійцями наразі опікується близько 60 запорізьких волонтерів. Також активно підтримують діяльність Центру Запорізька облдержадміністрація і Фонд оборони. Відмінність волонтерського центру від інших полягає в тому, що кімнати відпочинку розташовуються не на вокзалі, а в окремій будівлі поряд. «Солдатський привал» розрахований на двадцять спальних місць, тут є душові кабіни, пральня,  доступ до інтернету, а також смачна домашня їжа, яка збирає всіх за одним столом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн