Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Євген Олексенко є прикладом для багатьох з нас і доводить, що ніколи не можна втрачати дух та віру в майбутнє»

6 листопада 2018 - 16:29

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час спільної прес-конференції з срібним призером Ігор Нескорених 2018 з пауерліфтингу Євгеном Олексенком.

Вітаючи Євгена з перемогою, Костянтин Бриль вручив спортсмену медаль «За розвиток Запорізького краю». 

- Лише одне те, що гімн України лунав на таких почесних змаганнях, уже є чималим досягненням. Запоріжжя пишається своїм видатним земляком. Євген є прикладом для багатьох з нас і доводить, що ніколи не можна втрачати дух та віру в майбутнє. Це особливо важливий приклад для тих хлопців, що повертаються з важкими травмами із зони ООС. Євген також довів, що навіть травмувавшись на війні, може захищати честь держави у спорті. І його кубок підкреслює, що сила духу іноді сильніша навіть за фізичні можливості. Тож дякуємо нашому земляку за те, що прославляє Запорізький край та всю Україну, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Нагадаємо, Ігри Нескорених засновані Принцом Гаррі у 2014 році. У Перших Іграх Нескорених взяли участь 400 спортсменів із 13 країн. Україна приєдналася до участі у змаганнях у 2017 році. Національні змагання проводяться для ветеранів та діючих військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій  АТО або в ході миротворчих операцій за участю України.

Цього року фінальні змагання Ігор Нескорених відбулися в Сіднеї, Австралія, 20-27 жовтня. Збірна України складалася з  15 спортсменів. До складу української збірної за результатами відбіркових змагань увійшов запоріжець Олексенко Євген Євгенович. Минулого року Євген був у резерві команди на змаганнях та підтримував своїх  у Торонто.

Євген проходив службу в Збройних Силах України з липня 2015 до грудня 2016 року, отримав поранення в серпні 2016 і знову повернувся в стрій. У спорт прийшов з метою зміцнення здоров’я та реабілітації після травми. Вибрав пауерліфтинг, тренується під керівництвом тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Запорізького регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Максима Нерубальщука. Має серйозні перспективи на участь у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів.

На Іграх Нескорених 2018 року збірна України виборола 20 медалей (сім золотих, 10 срібних та три бронзові), Євген здобув срібну медаль на змаганнях з пауерліфтингу. Спортсмен успішно реалізував усі три спроби та показав фінальний результат у 205 кг при власній вазі 134 кг. Першим у змаганнях став британець Тай Мартин, який обійшов Євгена лише на 1 кг в останній спробі.

1 листопада Запоріжжя урочисто зустріло відомого тепер земляка на залізничному вокзалі «Запоріжжя-1». Привітати призера Ігор Нескорених-2018 прийшли батьки, друзі та керівники спортивної галузі області.

Вже після змагань Євген взяв участь в Кубку України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який відбувся у м.Дніпро 2-4 листопада цього року. Євген виступав у ваговій категорії понад 107 кг та посів 2 місце з результатом 190 кг. У загальнокомандному заліку запорізька команда стала володарем Кубка з великим відривом від другого місця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області