Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент: Очікую, що за проведення фейкових виборів на Донбасі проти Росії запровадять нові санкції

7 листопада 2018 - 13:26

«Очікую, що так звані фейкові вибори, які Росія прийняла рішення проводити 11 листопада, запустять запровадження нових санкцій та покажуть, що терпіння Заходу також не безмежне. Тепер час говорити не про послаблення санкцій проти Росії, а про їх посилення», - заявив Президент Петро Порошенко. Про це Глава держави сказав під час виступу на Міжнародній конференції високого рівня «Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед».

«Будь-які натяки навіть на послаблення тиску провокують Росію на ігнорування мирного процесу на Донбасі, включаючи відстрочення розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на базі мандату Ради Безпеки, як і на нові репресії проти українців, проти кримських татар в Криму, ба більше – розпалює агресивні апетити Кремля», - підкреслив Президент.   

Глава держави наголосив: «Росія уже почала розігрувати, мабуть, свою останню карту з гібридної колоди, підриваючи довіру до державних інституцій, дискредитуючи європейський та євроатлантичний вибір, нівелюючи успіхи наших реформ, щоб потім забезпечити реванш проросійських сил в Україні на президентських і парламентських виборах у 2019 році».

«Ми не дамо їм це зробити. Адже це події, результати яких матимуть ключове, я б сказав екзистенційне значення для кремлівського режиму», - підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, кожен наступний крок Кремля матиме на меті «посіяти в українську душу зерна втоми, незахищеності і невпевненості у завтрашньому дні». «Бо в такій скаламученій воді, де одні дискредитовані, а інші розділені, треті – чубляться, найлегше активувати своїх агентів з їхньою готовністю: проковтнути спробу анексії Криму; прийняти російський план по Донбасу, через який Росія хоче впливати на всю Україну; відмовитися від розбудови українського війська на основі тих самих натівських стандартів і імплементації закону про нацбезпеку, який був прийнятий у тісній співпраці з нашими партнерами з НАТО. І нарешті повернути Україну у сіру зону російського впливу з такими омріяними цінами на газ, дешевий газ. Цю карту зараз намагаються розіграти в Парламенті і за його межами деякі безвідповідальні українські політикани», - додав Президент.  

Водночас Петро Порошенко наголосив, що в Україні не лише готуються дати відсіч російським загрозам, а врешті-решт, вже точно знають, де чекати найближчі удари. «Якщо не схибимо у 2019 році, то це може стати переломною битвою у гібридному протистоянні з Росією», - зауважив Президент.

Глава держави зазначив, що у цій битві Україна особливо потребує підтримки наших партнерів. «Насамперед, продовжуйте підтримувати Україну на шляху повернення до спільного європейського дому – туди, куди ми цивілізаційно належимо. Жодного компромісу, я вас прошу, по відношенню до питання російської агресії. І особливо у питанні санкцій до повного відновлення нашої територіальної цілісності і суверенітету над всіма окупованими і анексованими територіями»,  - резюмував Президент.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області