Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області започатковано новий проект «Young business generation»

8 листопада 2018 - 13:38

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації проведено нараду з організаційних питань щодо започаткування в області нового проекту «Young business generation YBG (Молоде бізнес покоління)».

Цей захід запропоновано включити до проекту Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019-2020 роки з орієнтованим обсягом фінансування з обласного бюджету в розмірі 140 тис. грн. на рік.

Проект YBG представляє собою майданчик для змагань бізнес-ініціатив серед молоді, головною метою якого є сприяння розвитку молодіжного підприємництва в Запорізькій області.

Ключові заходи проекту YBG – це надання навчально-методологічної, фінансової, презентаційної підтримки молодим підприємцям, які є членами руху YBG; збільшення рівня конкурентоспроможності підприємців за рахунок використання ідей, досвіду та таланту успішних підприємців, зовнішніх експертів, менторів з Європейського Союзу та інших областей України; впровадження нових методів і механізмів розвитку малого підприємництва в регіоні, його інтернаціоналізації.

Активну участь у проекті YBG планують взяти учасники бізнес-інкубаторів, які діють на базі вищих навчальних закладів Запорізької області. Сьогодні в області успішно функціонують п’ять  бізнес-інкубаторів, відкритих за активного сприяння облдержадміністрації, а саме: на базі Запорізького національного університету, кафедри економіки підприємства Запорізької державної інженерної академії, Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії, Запорізького національного технічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету.

Крім керівників цих бізнес-інкубаторів у нараді взяли участь генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко та представники навчальних закладів, на базі яких  передбачено відкриття бізнес-інкубаторів у 2019-2020 роках: Бердянського державного педагогічного університету, Запорізького державного медичного університету та Молочанського державного навчального закладу «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти».

Під час наради також обговорювалися умови участі у програмі ЄС COSME «Erasmus for Young Entrepreneurs» («Еразмус для молодих підприємців»), першим в Україні рівноправним партнером якого виступає державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області». У рамках цієї програми з 21 червня по 20 липня 2018 року шість запорізьких молодих та амбітних підприємців уже пройшли стажування у Литві. Вони  обмінювалися знаннями та бізнес-ідеями з досвідченими бізнесменами, разом розробляли маркетингові стратегії та схеми просування власної справи. Зі зворотнім візитом  сьогодні на стажуванні в м. Запоріжжі перебуває молода підприємниця з Литви Угне Гаяускайте. Приймаючою стороною виступає Запорізький центр вивчення іноземних мов та бюро перекладів «Еврика». Угне Гаяускайте вже демонструє чудові результати у бізнес-плануванні, роботі з персоналом, створенні партнерських стосунків та пошуку клієнтів.

Стажування та обмін підприємницьким досвідом відбуватиметься протягом шести місяців.

Довідково: У 2018 році в рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області на 2017-2018 роки передбачено співфінансування цього грантового проекту у розмірі 145 тис. грн. (загальна вартість проекту складає 28,165 тис. євро, у тому числі грант від донора – 23,941 тис. євро). Програма  почала діяти в лютому 2018 року та триватиме до 01 лютого 2020 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону