Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Ярмарок освіти» - ефективна допомога при виборі професії та працевлаштуванні

8 листопада 2018 - 14:40

У виставковому центрі «Козак Палац» відбулося урочисте відкриття щорічної спеціалізованої виставки «Ярмарок освіти», що об’єднала 20 спеціалізовану виставку навчальних закладів «Абітурієнт» та ІХ спеціалізовану виставку «Освіта за кордоном». Захід організовано Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Запорізької міської ради та обласного центру зайнятості.

 У заході беруть участь більше 50 закладів освіти. Це вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації: ліцеї, коледжі, інститути, академії, університети, лінгвістичні центри Запорізької області. До уваги відвідувачів представлено пропозиції щодо освіти за кордоном, мовних та інших спеціалізованих курсів. Крім цього, поряд із запоріжцями презентують себе навчальні заклади Дніпра, Одеси, Харкова, Черкас, а також  Польщі і Словаччини.

Привітали учасників заходу заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, представники вищих навчальних закладів області.

- Запоріжжю та Запорізькій області є чим пишатися в галузі освіти, зокрема вищої. У нас є велика кількість закладів освіти, що виховали не одне покоління фахівців для різних галузей. Найголовніше для нас зараз, щоб діти, які були і будуть студентами саме наших вишів, залишалися в Україні і спрямовували свої знання та вміння на розбудову нашої держави, а не розвивали зарубіжжя. Тому, думаю, гостям заходу буде на що подивитися, буде з чого обрати та чому навчитись, - наголосив Едуард Гугнін.

Уже протягом 20 років «Ярмарок освіти» допомагає випускникам обирати майбутню професію, а працюючим спеціалістам - підвищувати рівень кваліфікації в Україні та за кордоном. У рамках виставки всі учасники освітнього ринку мають можливість обмінюватися досвідом та здобувати нові професійні знання. Традиційно «Ярмарок освіти» створює максимально ефективні умови для прямого спілкування з представниками освіти, роботодавцями, експертами.

У перший день виставки за ініціативи Запорізького обласного центру зайнятості відбудеться кар’єрний форум «Живи та працюй в Україні». Захід має об’єднати представників навчальних закладів, роботодавців, учнівську молодь, людей, які шукають роботу, стати помічником у пошуку актуальної та корисної інформації щодо професійного визначення, майбутнього працевлаштування та успішної самореалізації.

Не менш важливо, що під час «Ярмарку освіти» широко будуть представлені творчі експозиції закладів професійно-технічної освіти. Майбутні кухарі, перукарі, візажисти та флористи запрошують відвідувачів до участі в майстер-класах. Робочу програму виставки  урізноманітнюватимуть виступи творчих колективів.

«Ярмарок освіти» працюватиме до 10 листопада.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору