Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запроваджується комплексний контроль за легальним працевлаштуванням

8 листопада 2018 - 16:24

На виконання розпорядження Уряду „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області проведено масову інформаційну кампанію. В її межах лише  протягом вересня - початку жовтня відбулося 209 заходів, під час яких надано роз’яснення щодо переваг легального працевлаштування для роботодавців, працівників, безробітних та студентів.

Завдяки проведеним заходам інформаційно-роз’яснювальної кампанії, спрямованої на легалізацію праці, за цей період роботодавцями укладено 11 580 трудових договорів з працівниками;  сума сплаченого єдиного соціального внеску збільшилася на 59 млн. грн.. у порівнянні з серпнем 2018)

Ця робота триває та набуває системного характеру.

Так, ГУ Держпраці у Запорізькій області з початку жовтня розпочало спільні з органами Державної фіскальної служби області комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. До цієї роботи також підключилися органи Пенсійного фонду, правоохоронні органи та СБУ. За станом на 31.10.2018 року спільними зусиллями проведено 31 захід контролю на виконання вимог урядового розпорядження.

У їх ході порушення законодавства встановлено у 14 роботодавців, у яких 95 працівників працювали без належного оформлення трудових відносин. За результатами контрольних заходів були складені акти, видані приписи та складені протоколи про адміністративні правопорушення. Уповноваженими особами винесено постанови про накладення штрафу на суму 5 361 120 грн., які підлягають сплаті до державного бюджету України.

Крім цього, за результатами всіх вжитих заходів за цей період роботодавцями укладено 15 968 трудових договорів з працівниками, що на 37,9% більше, ніж за попередній період.

У листопаді продовжується комплексна  інформаційно-роз’яснювальна робота та контрольні заходи, спрямовані на детінізацію трудових відносин, відповідно до Плану спільних дій між Головним управлінням Держпраці та ДЕС., а також у співпраці з правоохоронними органами та ПФУ з питань обміну інформацією.

Наразі Головне управління Держпраці у Запорізькій області налагоджує роботу з організаціями профспілок та роботодавців, посилює координацію з органами місцевої влади,  що дозволить забезпечити комплексний характер боротьби з детінізацією ринку праці та вдосконалити контроль за оформленням трудових відносин з найманими працівниками. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров