Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі педагоги переймають досвід європейських колег

9 листопада 2018 - 14:35

Асоціацією керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» був організований освітянський тур «Система середньої освіти Фінляндії, Швеції і Данії», метою якого було вивчення педагогічного досвіду в європейських країнах, налагодження співпраці із закладами освіти Європи.

Педагогічні працівники з різних куточків України, зокрема і Запорізької області,  мали можливість  ознайомитися з системою освіти скандинавських країн.

Від Запорізького краю в цьому заході взяли участь представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, директори та заступники директорів, педагоги шкіл Запорізької області.

Зустрічі в Міністерстві освіти Фінляндії, Посольстві України в Швеції, відвідування данської гімназії «Gribskov Gymnasium»,  знайомство з українськими громадами та недільними школами дозволили не лише ознайомитися з системою освіти в Західній Європі, але й зрозуміти, що головне в освітньому процесі – розвиток особистих якостей учнів: учити вчитися, комунікувати, знаходити нестандартні рішення різноманітних задач і проблем, уміння самостійно здобувати інформацію та критично її оцінювати тощо.

У Департаменті освіти і науки облдержадміністрації  підкреслили, що такий обмін досвідом між педагогами різних країн дуже важливий для всіх сторін, особливо на етапі впровадження освітньої реформи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою