Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Гройсман: «Наступний рік має стати роком нових можливостей і посилення тих позитивних тенденцій, які Україна фіксує 10 кварталів поспіль»

12 листопада 2018 - 15:10

На цьому Прем’єр-міністр України наголосив під час роботи Ради регіонального розвитку, яка зібрала представників регіональної влади з усієї країни.

- Сьогодні всі сфери національної економіки мають потенціал для зростання. Ми на правильному шляху. Але треба доводити реформи до завершення, відкриття можливостей. Нам потрібно зробити економіку сильною, побудувати систему – від громади до центру – доброзичливу до інвестування, - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду додав, що більшість змін – фундаментальні. Вони вимагають часу і ускладнюються необхідністю виплачувати борги і долати виклики популізму.

- 2019 рік – це рік можливостей. Саме в 2019 році ми будемо мати перші успіхи в реформі медицини, в освіті, будемо будувати більше доріг, зможемо підвищити соціальні стандарти. Ми відкриваємо можливості для збільшення видобутку газу  заради енергонезалежності. Нам треба не просто проводити реформи, а й захищати їх. Весь позитив – це не здобуток окремого політика, це кожен із вас робить свій внесок кожного дня, - зазначив Володимир Гройсман.

У цьому контексті Прем’єр наголосив на важливості вчасного ухвалення проекту Державного бюджету на 2019 рік, де закладені можливості продовження соціальних реформ, автоматичного перерахунку пенсій, забезпечення субсидій.

У рамках свого виступу під час Ради регіонального розвитку Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман приділив увагу питанням змін до Конституції, які закріплять надбання запровадженої Урядом України реформи децентралізації і посилення місцевого самоврядування.

- Ми не можемо уникнути змін до Конституції. Це і є захист реформи на майбутні десятиліття. Настав час оновити наші стратегії, оновити законодавство, впроваджувати незворотні зміни. Ми не можемо гальмувати процес децентралізації. Бачимо, що система чинить опір тим, хто хоче об’єднатися. На місцевому, локальному рівні хтось створює перешкоди – то райдержадміністрація, то районна рада. А хто дав право зупиняти людей на шляху до їхнього успіху? Не можна заважати людям бути успішними, - підкреслив Володимир Гройсман.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області