Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії вперше презентували власну продукцію на глобальній виставці в Китаї

14 листопада 2018 - 10:42

У Шанхаї (КНР) завершилася наймасштабніша виставка імпортних товарів і послуг  China International Import Expo, що об’єднала понад 300 тисяч зареєстрованих відвідувачів, більше 5 тисяч інвесторів, баєрів, волонтерів та офіційних делегацій з понад 130 країн і регіонів.

Уперше на такій глобальній виставці був представлений колективний стенд Запорізької області, організований Запорізькою торгово-промисловою палатою, на якому можна було ознайомитися з інвестиційно-промисловим потенціалом Запорізької області. Головним серед галузей був агропромисловий комплекс як перспективний напрямок для налагодження міжнародного співробітництва.

Під час урочистого відкриття виставки стенд Запорізької області відвідав Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Урядовець поспілкувався з представниками запорізької делегації,  привітавши прагнення до розширення ринків збуту та міжнародного партнерства, та наголосив: «Торгові відносини між Україною і КНР стають міцнішими з кожним роком. Наш товарообіг зростає, але перспективи значно більші». Загалом  стенд Запорізького регіону відвідали представники понад 40 країн, зокрема, Австралії, Азербайджану, Аргентини, Білорусі, Італії, Туреччини, Японії тощо. Та  найактивнішими відвідувачами були представники китайських торгових та інвестиційних компаній.

Свою продукцію презентували аграрні та харчові компанії Запорізького регіону: «ТД «Славія», «Племзавод «Степний», СВК «Перемога», «Новомиколаївський молокозавод».

У рамках роботи виставки запорізькі підприємці також взяли участь у китайсько-українській конференції з сільського господарства, транскордонної торгівлі та інвестицій, ознайомилися з організацією роботи з постачальниками в кількох великих китайських мережах супермаркетів, провели переговори з потенційними партнерами.

Китай входить до трійки найперспективніших ринків для українського експорту. Вже зараз товарообіг з КНР складає майже 8 млрд. $.

Запорізькі аграрії вважають, що їм під силу збільшити ці показники.

- Під час виставки нам вдалося провести продуктивні зустрічі з китайськими торговими представниками, які, зокрема, зацікавлені у поставках українського борошна, черешні. Перший висновок - ми повинні створювати нові умови для формування великих партій продукції, і єдиний вірний шлях до цього – кооперація, - дійшов висновку учасник China International Import Expo, голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перемога» Віктор Грищук.

Довідково. Національний стенд України вперше був представлений на China International Import Expo. Демонструвалися українські продукти та послуги у галузі ІТ-інновацій, туризму, індустріалізації, освіти.

Загалом понад 200 українських бізнесменів скористалися можливістю участі у міжнародній виставці в Шанхаї. 80 національних експозицій розміщувалися на 27 га виставкової площі, де були представлені аграрні та харчові товари, новітні розробки в галузі приладобудування, туристичні послуги.

Мета виставки – презентація іноземних товарів і послуг для ринку Китаю, зміцнення співпраці  іноземного і китайського бізнесу, збільшення імпорту в країну. Виставка була розміщена в шести галузевих товарних павільйонах і павільйоні послуг на площі майже 250 тис. кв. м. Були представлені товари та послуги  АПК і продовольства, автомобілебудування та легкої промисловості, медичні  та  споживчі товари, побутова електроніка та комп’ютерні технології, технологічне обладнання для промисловості, послуги в сфері туризму, освіти та культури, дизайну, фінансів та ІТ тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни