Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівникам територій доручено забезпечити особистий контроль за проходженням опалювального сезону

14 листопада 2018 - 11:37

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася он-лайн нарада із заступниками голови облдержадміністрації, керівниками структурних підрозділів та апарату ОДА.

Першим питанням  розглянуто стан проходження в області опалювального сезону 2018 /2019 років.

Як доповів виконувач обов’язків директора Департаменту     житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Дмитро Кабанов, для забезпечення належного проведення опалювального сезону в населених пунктах Запорізької області 10 жовтня головою облдержадміністрації видано розпорядження «Про проведення опалювального сезону 2018/2019 року в населених пунктах Запорізької області». Відповідно до нього проводиться щоденний моніторинг за ходом опалювального сезону.

За даними звітів з територій, на ранок 12.11.2018 у роботі знаходяться 582 котельні з 603 (97%). Не працюють котельні в містах Бердянськ, Токмак, Бердянському, Василівському, Запорізькому, Михайлівському, Оріхівському, Пологівському та Якимівському районах. Переважно це котельні, що опалюють заклади освіти, учні яких знаходяться на канікулах.

Опалюються 5146 житлових будинків із 5 602 (92%), обладнаних централізованим опаленням. Не підключеними залишаються житлові будинки в містах Запоріжжя, Бердянськ та смт Якимівка. В основному це будинки ОСББ та ЖБК, які самостійно приймають рішення про подачу теплоносія.

Крім цього, опалюються 988 об'єктів соціальної сфери із 999 (99%), у т.ч.: дошкільних закладів - 407 із 407 (100%); навчальних закладів - 513 із 524 (98 %); лікарень 68 із 68 (100%).

За результатами моніторингу інформація про хід опалювального сезону щодня надається Мінрегіону України. 

- Насамперед ми маємо максимально швидко розпочати подачу тепла у названих проблемних містах. Окрему увагу  прошу приділити співпраці між Департаментом  житлово-комунального господарства та будівництва та підрозділами, куди надходять  звернення громадян. Особливо це стосується «гарячої лінії». Адже більшість скарг продовжують надходити саме до кол-центрів. Тож прошу жорсткого контролю всіх заяв з якомога швидшим реагуванням профільних підрозділів області і міста Запоріжжя. Аби це була не бюрократична, а реальна реакція, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Дмитро Кабанов також повідомив, що для протидії загрозам та вчасного реагування на аварійні ситуації, які протягом опалювального сезону можуть виникати на об'єктах житлово-комунального господарства області, на підприємствах галузі створено аварійні формування загальною чисельністю 1 181 особа (з яких 522  знаходяться на чергуванні). Аварійні формування забезпечені 535 одиницями техніки, 94 пересувними електростанціями, 132 комплектами електрогазозварювального обладнання та 31 мобільним пунктом обігріву.

Підсумовуючи розгляд питання, Костянтин Бриль надав протокольне доручення головам  райдержадміністрацій  та  міським   головам  міст  обласного значення забезпечити особистий контроль за проходженням опалювального сезону та у разі виникнення аварійних ситуацій, пов'язаних із припиненням подачі тепла, води, порушення роботи систем водовідведення, забезпечити їх ліквідацію в найкоротші терміни.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров