Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стан реформи децентралізації впливає на якість упровадження інших реформ

14 листопада 2018 - 13:53

Підвищення рівня здоров’я населення в межах Василівського госпітального округу та Запорізької області в цілому – найперша задача як лікарів, так і представників влади. Адже лише завдяки спільним зусиллям можна забезпечити якісну реалізацію медичної реформи на території.

Про це йшла мова під час спільної конференції Асоціації лікарів-організаторів охорони здоров’я Запорізької області, Запорізької облдержадміністрації та Василівського госпітального округу, що відбулась у Василівській райдержадміністрації.

У заході взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, президент Асоціації лікарів-організаторів охорони здоров’я, доктор медичних наук, професор Наталія Авраменко, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, голова районної ради Денис Калінін,  керівники органів районної виконавчої влади та місцевого самоврядування, медичних закладів та установ, що входять до складу Василівського госпітального округу.

Учасники конференції  обговорили головні напрямки діяльності закладів охорони здоров’я в умовах створення госпітальних округів, шляхи ефективного використання бюджетних коштів у рамках фінансування первинної та вторинної ланки галузі охорони здоров’я, можливості імунопрофілактики, реабілітації та санаторного лікування дітей у Запорізькій області.

Під час заходу було детально проаналізовано механізм взаємодії закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів госпітального округу та роль об’єднаних територіальних громад у створенні дієвої моделі якісного медичного обслуговування місцевих жителів.

Як наголосила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, впровадження реформи децентралізації влади на території України та області безпосередньо впливає на якість проведення багатьох важливих реформ, у тому числі медичної.

- Реформа впевнено крокує Україною та в Запорізькій області зокрема. У нас є певні зрушення та досвід, Запорізька область залишається у лідерах за впровадженням реформи децентралізації. Наразі в області створено 51 спроможну громаду, які реалізують власні проекти. Реформа наближається до завершення, 2019 рік – останній рік для об’єднання. На жаль, Василівський район не встигає за реформою, тут створена лише одна громада. Тому  ви маєте консолідувати зусилля, взяти ініціативу, впевнено йти до об’єднання, бо вже втрачено багато можливостей, - зазначила Зінаїда Бойко.

Голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко у свою чергу наголосив, що на сьогодні вкрай важливим залишається забезпечення плідної взаємодії та обміну досвідом між медичними працівниками. Адже саме кваліфіковані кадри – запорука ефективної роботи медичної галузі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни