Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комбінат «Запоріжсталь» відзначив свій 85-річний ювілей

16 листопада 2018 - 20:37

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов взяв участь у урочистих заходах з нагоди 85-ї річниці від дня заснування металургійного комбінату «Запоріжсталь», що проходять у Палаці спорту  «Юність».

На урочистий захід зібралося чимало запоріжців від наймолодших до почесних ветеранів. Ведучими святкового концерту стали Олександр Педан та Леся Нікітюк.  До участі у святковому концерті, задля привітання почесних гостей та ветеранів праці, долучились і відомі зірки: гурт Агонь, Оля Полякова,  Дзідзьо, родзинкою виступів став відомий німецький співак Thomas Anders.

Вітаючи гостей генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма побажав працівникам здоров’я та наснаги, адже кожен з них є маленькою частиною великого механізму, що протягом багатьох років забезпечує багато країн сталлю.

Привітав гостей заходу голова обласної ради Григорій Самардак, який від імені обласної влади вручив подяки найкращим фахівцям.  

Тим не менш не варто забувати, що 16 листопада у 1933 році відбулась перша виплавка чавуну у доменному цеху. Сьогодні комбінат — це тисячі робочих місць та експорт продукції у понад 60 країн світу. Наразі діє Програма безперервного вдосконалення, тобто застосування комплексного системного підходу до вирішення виробничих проблем, оптимізації виробничих процесів для зниження витрат сировини, матеріалів, часу виробничого циклу і поліпшення якості продукції, що випускається.

За даними комбінату ПАТ «Запоріжсталь», підприємство веде активну екологічну модернізацію і реконструкцію існуючого обладнання, впроваджує інновації, постійно збільшуючи обсяги і ефективність виробництва, підвищуючи якість продукції, скорочуючи витрати. Серед реалізованих програм: «Бережливе підприємство», впровадження інструментів «5С», СПП і робота КНС.

Пріоритетними напрямками переобладнання виробництва є: енерго- і ресурсозбереження; підвищення якості та розширення асортименту металопродукції; збільшення кількості виробництва гарячого і холодного прокату, чавуну, металовиробів і товарних слябів; впровадження передових екологічних технологій на виробництві. З 2012 року на екологічну модернізацію і реконструкцію комбінату направлено 6 мільярдів гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров