Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі переможці всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків» отримали нагороди

21 листопада 2018 - 13:38

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У заході також взяли участь президент ВГО «Асоціація платників податків України» Грігол Катамадзе; голова Ради територіального відділення ВГО АППУ в Запорізькій області Гліб Лобов; заступник голови Ради територіального відділення ВГО АППУ в Запорізькій області Андрій Григор’єв; виконавчий директор територіального відділення ВГО АППУ в Запорізькій області Ганна Бабенко; начальник Запорізького управління Офісу великих платників податків ДФС Роман Афонов; в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько та заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук.

На початку заходу до присутніх звернувся Костянтин Бриль.

- Насамперед  хочу привітати на засіданні наших почесних гостей.  Вони прибули задля того, аби привітати переможців першого туру всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків» у галузі промисловості, а також у сферах торгівлі та права, консалтингу, наукової і технічної діяльності. Хочу подякувати нашим платникам податків, які дійсно на висоті. Адже завдяки їх сумлінності ми маємо наповнення бюджетів усіх рівнів та можливість розвитку територій. Як приклад досягнень можу назвати перевиконання плану митних платежів у Запорізькій області після повернення на посаду керівника нашої митниці  Олексія Мужева. Всі запоріжці побачили реальний ефект цієї роботи, який втілився в наших дорогах. У цьому році завдяки злагодженій роботі ми працювали на випередження і нині маємо  погасити 200 мільйонів гривень нашим підрядникам, які вклали власні кошти в оновлення автошляхів регіону, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль

Очільник регіону вручив дипломи переможцям першого туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків». Їх отримали: фінансовий директор ПАТ «Мотор Січ» Віктор Лунін; головний бухгалтер ДП «Івченко Прогрес» Оксана Коденко та директор заводу ПРАТ «Карлсберг Україна» в м. Запоріжжі Сергій Васильєв.

Учасники засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва також скористалися можливістю поспілкуватися з актуальних питань з новопризначеним в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області, заступником начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Валерієм Маньком.

Крім цього, було заслухано доповідь генерального директора регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимира Степаненка щодо просування туризму та агротуризму в країнах Чорноморського басейну та презентацію проекту «СerTour II». Доповідач зазначив, що 21 червня 2018 року Державній організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» повідомлено, що її обрано партнером у міжнародному проекті «CerTour II», аплікант грантового проекту, лідер-партнер Technical Chamber of Greece – Eastern Macedonia Branch (Грецька Республіка). Проект «CerTour II» має на меті популяризацію стратегії зростання підприємництва, туристичних продуктів і диверсифікації культури, щоб позбутися прогалин і створити додаткові можливості за рахунок активного підвищення якості людських ресурсів, упровадження інноваційних бізнес-моделей, інвестицій в агротуристичний розвиток, зміцнення багатосторонньої співпраці, створення політики талантів, зміцнення творчих галузей за рахунок різноманітного розвитку туристичного бізнес-середовища. «CerTour II» націлений на максимізацію інноваційних потенціалів сільських екосистем шляхом створення кластерів у партнерських регіонах, а також упровадження нових інтерактивних методів та інструментів по залученню кінцевих бенефіціарів серед МСП в інноваційні процеси з розвитку агротуризму.

У рамках засідання також були розглянуті питання стосовно нових правил отримання допомоги з Фонду соціального страхування, зокрема проблеми оформлення та подання документів; про набрання чинності з 1.10.2018 Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»: нові вимоги до підприємств, штрафи за порушення, а також про дію Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області