Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головні наповнювачі новомиколаївського бюджету потребують підтримки обласної влади

21 листопада 2018 - 16:09

Під час робочої поїздки до  Новомиколаївського району  перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян ознайомилася з роботою двох підприємств району: ТОВ «Лідер» та ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод».

Як зазначив голова Новомиколаївської райдержадміністрації Володимир Грянистий, саме ці два підприємства є головними наповнювачами місцевого бюджету, адже сам район можна вважати цілком сільськогосподарським, тож для району вони мають велике значення. Крім робочих місць та коштів, що поповнюють бюджет, керівники цих підприємств матеріально допомагають закладам освіти та охорони здоров’я.

Господарство ТОВ «Лідер» розташоване на землях Веселогаївської сільської ради.          Підприємство займається вирощуванням та реалізацією зернових і олійних культур. Площа сільськогосподарських угідь в обробітку займає 2314,8 га.

За словами керівництва підприємства, у наступному році планується засіяти зерновими культурами 1685,14 га або 72 %, у тому числі озимими - 1033 га (44 %): з них пшениці –561 га( 24 %); ячменю  - 472 га. (20,3 %); яровими зерновими – 652,14 га ( 28 %), у т.ч. ячменю –151,76 га (6,5 %); технічними культурами –629,66 га (27 %), у т.ч. соняшника -  629,66га ( 27 %).

Промисловий сектор району представляє одне підприємство - приватне акціонерне товариство «Новомиколаївський молокозавод». Основною продукцією підприємства є масло селянське (72,5%), молоко  пастеризоване (2,5%), кефір 1% та сметана 20%.

- Однією з проблем промислової галузі є недостатність сировинної бази, що суттєво стримує зростання темпів виробництва. Завод працює не на повну потужність, у зимовий період доводиться переходити на неповний робочий день (тиждень), - повідомив  голова правління  Микола Павелко.

Обсяг реалізованої продукції на 2018 рік прогнозується на рівні 60,0 млн. грн., що становить до очікуваного виконання 2017 року 104,0 %. За станом на вересень поточного року вже вироблено продукції на 49,7 тис.грн. Кількість виробленого молока обробленого рідкого очікується на рівні 510 тонн, що становить 95,8%, та масла вершкового -  на рівні 48 тонн або  109% до очікуваного.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць