Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Коментар голови облдержадміністрації Костянтина Бриля щодо можливого введення в Україні воєнного стану

26 листопада 2018 - 12:36

Прошу всіх запоріжців не включати паніку. Адже від нашої з вами стриманості й адекватних дій залежить життєдіяльність України. Нині ми з вами маємо дочекатися рішення Верховної Ради України щодо введення воєнного стану в державі. Після цього вже завтра в області буде проведено власну Раду оборони. 

За результатами вчорашнього засідання РНБО можу сказати: її головний висновок у тому, що ми маємо бути готові до найгірших сценаріїв.  Йдеться, по суті, про  те, що Росія може в будь-який момент відкрити «другий фронт». Ми не можемо, як у Криму, чекати, що «розсмокчеться». В такій ситуації це означає, що Президент зобов’язаний ініціювати воєнний стан. 

Своїм нападом на українські військові катери в Азовському морі Росія перейшла до нового, вже якісно іншого етапу агресії проти України. Вона більше не маскується в «зелених чоловічків», так званих ополченців та гумконвоїв. Це був демонстративний, відвертий, нічим не завуальований напад з боку регулярних підрозділів збройних сил.  

Воєнний стан не означає оголошення війни. Воєнний стан вводиться винятково з метою посилення оборони України на фоні зростаючої агресивності з боку Росії. 

Воєнний стан - це набір додаткових інструментів, він дає додаткові права Верховному Головнокомандувачу. Поза сумнівом, Порошенко не буде їх використовувати повною мірою, якщо Росія не чинитиме подальшої ескалації. 

Однак останнє слово за Верховною Радою. Після подання законопроекту Петра Порошенка протягом 48 годин вона повинна визначитися, підтримувати указ Президента, чи ні. Більшість фракцій і без того вимагала позачергового засідання ще вчора. 

Окремо прошу всіх заспокоїтись і не ставити питань щодо проведення  Ради регіонального розвитку. Вона відбудеться, як і було заплановано, 28 листопада 2018 року. На ній буде приділено увагу всім важливим для регіону питанням, зокрема й рішенню Верховної Ради України щодо введення воєнного стану.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії