Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрився масштабний бізнес-фестиваль «StartUp Fest»

30 листопада 2018 - 13:55

У виставковому залі «Козак-Палац» відкрився фестиваль «StartUp Fest». Захід спрямований на розвиток стартап-руху та популяризацію підприємницької діяльності відбувся за ініціативи обласної та міської влади, Запорізької торгово-промислової палати та Регіонального фонду підтримки підприємництва в області.  

Для участі у конкурсі стартап-проектів надійшло понад 50 заявок від учасників із Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Мелітополя, Одеси. Це ідеї для бізнесу у сфері агропромислового комплексу, переробки продукції, бджільництва, дизайну, смарт-технологій, туризму, оздоровлення та інших. Усі, хто виявили бажання взяти участь у масштабному заході, презентували свої стенди у виставковому центрі.

- Найважливішою перевагою для стартапів є нове мислення. Але навіть наявність ідеї ще не є бізнесом. Для започаткування власної справи потрібні ще й знання. Обласна влада завжди підтримує підприємницькі ініціативи молоді. Впевнена, що цей майданчик стане тим місцем, де ви отримаєте відповіді на всі питання від провідних спікерів. Запрошую вас до роботи з бізнес-інкубаторами області. Натепер в області їх дії п’ять на базі вищих навчальних закладів – ЗНУ, ЗНТУ, ЗДІА, Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії та Мелітопольського ТДАТУ. Хочу зазначити, що у наступному році планується збільшити фінансову підтримку на реалізацію бізнес-ідей до 200 тисяч грн., - привітала учасників заходу перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

Розпочався фестиваль інтерактивною лекцією «10 кроків успішного стартапера». Власними історіями успіху поділяться засновник лабораторії IoT Hub Роман Кравченко, засновник стартапу «BIOsens» Андрій Карп’юк, координатор проектів ГО «Green Cubator» Андрій Зинченко, представник компанії Concepter Єгор Кургузов.

На виставці представлені діючі стартапи, бізнес-інкубатори на базі вищих навчальних закладів, інші об’єкти інфраструктури, що створюють умови для зародження бізнесу, – коворкінги, антикафе, фінансові заклади. Окремий розділ виставки присвячений міжнародним проектам ЄБРР, ПРОМІС, Erasmus, EEN – на стендах можна отримати консультацію та інформацію про програми підтримки підприємців-початківців діючого МСБ.

На учасників упродовж двох днів чекають тренінги та майстер-класи, пов’язані зі створенням плану для виходу на міжнародні торгові майданчики, а також з вивчення необхідних навичок для ведення бізнесу, юридичних та бухгалтерських аспектів. Всі заходи покликані допомогти майбутнім підприємцям зробити вірні кроки на шляху від ідеї – до власного бізнесу. За підсумками конкурсу стартапів найкращі будуть нагороджені грошовими преміями, сертифікатами на навчання та іншими заохоченнями.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн