Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Воєнний стан – це насамперед випробування нашої витримки та вміння консолідуватись»

30 листопада 2018 - 16:00

В рамках робочої поїздки до Бердянського району голова облдержадміністрації відвідав Бердянський прикордонний загін, де зустрівся з командуванням та особовим складом, а також ознайомився з роботою ВПС «Бердянськ». Разом з очільником регіону до прикордонників завітав народний депутат України Олександр Пономарьов.

Військова частина 1491 (Бердянський прикордонний загін) є територіальним органом охорони кордону в системі Державної прикордонної служби України та входить до складу Азово-чорноморського регіонального управління.

Як повідомив начальник Бердянського прикордонного загону в/ч 1491, полковник Юрій Ковальчук, прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону, що включає адміністративні території у межах Херсонської, Запорізької областей та на Азовському морі. Протяжність державного кордону: сухопутна ділянка — 843,5 км, морська — 119,5 миль. До складу загону входять: управління загону,  відділи прикордонної служби та мобільна прикордонна застава.

Під час спілкування з прикордонниками Костянтин Бриль насамперед приділив увагу питанням підтримки, яку влада може їм надати. Зокрема, напрямкам житлового забезпечення, медицини та місць в дитсадках для дітей військовослужбовців. Окремо очільник регіону підкреслив, що після введення воєнного стану, вкрай необхідно, аби в Запорізькій області всі чули та правильно розуміли один одного.

-  Нині найголовніше завдання для влади – налагодження логістичної комунікації між всіма, від кого залежить мир в Запорізькій області. Наразі ворог може перейти до фази чергових провокацій, тож маємо приділити особливу увагу промисловикам та рибалкам Бердянська. До кожного з вас звертаюсь із особливим проханням - не провалити іспит на толерантність. Адже воєнний стан – це насамперед випробування нашої витримки та вміння консолідуватись. Тож нині військовослужбовці за жодних умов не мають допустити навіть найдрібніших конфліктів із цивільними. Аби ситуацією не міг скористатись ворог, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу народний депутат України Олександр Пономарьов подякував прикордонникам за охорону Бердянщини і збереження миру в Запорізькій області.

На останок Костянтин Бриль нагадав, що благодійний Фонд сприяння обороні області активно надає допомогу у розв’язанні проблем військовослужбовців. Головна мета діяльності Фонду – підтримати захисників України та вивести на гідний рівень умови несення служби. Власне Бердянський прикордонний загін вже відчув підтримку Фонду. В поточному році було виділено понад 900 тисяч гривень, які були витрачені на бездротовий зв’язок, забезпечення належних побутових умов, а також придбання будиночку для несення служби особового складу для забезпечення прикордонного режиму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області