Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі власники молодняка великої рогатої худоби отримають понад 10 млн. грн. державної допомоги

6 грудня 2018 - 11:42

foto

У рамках виконання Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та районних лікарень ветеринарної медицини здійснили робочі поїздки до  Василівського та Токмацького районів.

Під час поїздок фахівці відвідали Підгірненську сільську територіальну громаду та Жовтневу сільську раду.

У ході робочих зустрічей здійснено моніторинг та надано інформаційно-консультативну допомогу при оформленні бюджетної дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби.

Крім цього, здійснено виїзди у домогосподарства фізичних осіб та проведено зустрічі з селянами, які мають корів та утримують у власному господарстві молодняк великої рогатої худоби. Власники худоби особливо відзначили важливість наданої державної підтримки, що стимулює вирощування та утримання телят.

Принагідно працівникам органів місцевого самоврядування надано консультативну допомогу у питанні створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території громади та роз’яснення щодо їх фінансової підтримки. Зокрема, стосовно часткової компенсації витрат, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами, а також для придбання обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, наразі здійснюється нарахування спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та вирощування молодняка великої рогатої худоби за станом на 01 грудня 2018 року.

- За попередніми підрахунками у поточному році фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби очікується нарахування бюджетної дотації на суму понад 10 млн. гривень. Співробітники Департаменту і надалі будуть здійснювати такі виїзні робочі зустрічі з метою надання інформаційно-консультативної допомоги для залучення більшої кількості власників худоби до участі у програмі з надання державної підтримки, - підсумував Андрій Поляков.

Наразі в органах місцевого самоврядування продовжується робота з прийому документів від фізичних осіб на отримання дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Загальний обсяг дотації складає 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.

Довідково: дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у таких розмірах: у період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову; віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову; віком від 9 до 13 місяців —  1 500 гривень за голову.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області