Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця регіону з Німеччиною продовжується у звичайному режимі попри запровадження воєнного стану

7 грудня 2018 - 14:18

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина Вольфгангом Мьоссінгером. Сторони обговорили ситуацію у м. Запоріжжі та області  після запровадження в регіоні воєнного стану. Зокрема, мова йшла про стабільність економічного розвитку, соціальної та гуманітарної сфери та оборони кордонів.

Едуард Гугнін запевнив пана консула, що введений на території області воєнний стан жодним чином не впливає на життя громадян.

- В області немає жодних мобілізаційних процесів, комендантської години, обмежень щодо пересування населення чи  конфіскації майна. Порівняно з 2014 роком на в’їздах у міста навіть не посилено роботу блокпостів. Усі підприємства та організації області працюють у штатному режимі. Наразі приведено у готовність відповідні підрозділи, відпрацьовано порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, зокрема військового нападу з боку Російської Федерації. Наразі збираються резервісти, планується сформувати батальйон у складі до трьох тисяч осіб, які будуть проходити навчання.  Незабаром у Запоріжжі, Пологах, Бердянську, Мелітополі ці навчання вже розпочнуться, - повідомив Едуард Гугнін.

Посадовець також додав, що на сьогодні вже існує план розгортання таборів медичної допомоги, у разі потреби, звичайно. Крім цього,  розпочато моніторинг наявності у закладах охорони здоров’я ліків, препаратів, ресурсів крові, плазми тощо.

Німецького дипломата також цікавило фінансове та соціальне становище міста Бердянськ у зв’язку з останніми подіями.  Едуард Гугнін повідомив, що на жаль, потужності порту поки що скорочені. Розглядається питання щодо тимчасового скорочення працівників підприємства. На цей час лише в Бердянську спостерігається найбільш напружена соціальна обстановка. Кордони району обороняються військовими, працює контрольно-пропускна система на в’їздах у місто.

Посадовці також обговорили співпрацю Запорізького регіону з Федеративною Республікою Німеччиною. Начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко повідомив, що співпраця продовжується вже безпосередньо на регіональному рівні, тобто між громадами.

- Наші громади вже самостійно готують проекти різного характеру та направляють їх громадам-партнерам у Німеччині. Також важливо, що з нового року у нас запроваджується система енергетичних аукціонів, яка діє у Німеччині, що буде сприяти придбанню електроенергії у різних постачальників, тим самим створювати конкурентні умови на ринку електроенергії, - зазначив Артур Бойко.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, Запорізька область за рейтинговою оцінкою економічного і соціального розвитку регіонів України, яка проводиться Мінрегіоном України, знаходиться у п’ятірці лідерів серед регіонів України. Загальні показники взаємної зовнішньої торгівлі товарами та послугами між Запорізькою областю та Федеративною Республікою Німеччина не змінилися. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами  за 9 місяців поточного року склали $190 млн., збільшившись  на $24,78 млн. Основними статтями експорту продукції підприємств були недорогоцінні метали та вироби з них, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, продукти хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, живі тварини та продукти тваринного походження. Область стабільно входить у п’ятірку лідерів за обсягами експорту товарів, у десятку – за обсягами імпортованого товару. Прямі іноземні інвестиції з Федеративної Республіки Німеччина до Запорізької області за станом на 01.10.2018 складають $2,06 млн., які на 79,8 % інвестовані у промисловість;  7,6 % - операції з нерухомим майном.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»