Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громада Більмацького району визначає пріоритети перспективного розвитку території

12 грудня 2018 - 09:39

У Більмацькому районі відбулося обговорення Перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки. У розширеному засіданні взяли участь  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, члени Ради регіонального розвитку, депутати обласної та районної рад, керівництво місцевої влади, сільські, селищні голови та представники обʼєднаних територіальних громад, керівники та працівники підприємств, установ, організацій району.

Перед початком презентації Перспективного плану розвитку голова Більмацької районної державної адміністрації Артем Попов зауважив, що головним питанням першого засідання Ради регіонального розвитку Більмацького району стануть  здобутки території за період 2015-2018 років в умовах децентралізації влади та формування Перспективного плану розвитку Більмацького району  на 2019-2021 роки.

У свою чергу Костянтин Бриль наголосив на важливості обговорення та ретельного опрацювання всіх пунктів Перспективного плану розвитку.

- Нині в кожному районі створюється власний перспективний план, на основі якого буде вироблено план перспективного розвитку області. Ми маємо підсумувати все зроблене, аби надалі обрати найбільш важливі напрямки для нашої роботи. Так, завдяки реформі децентралізації влади, яку проголосив Президент України Петро Порошенко, Більмацький район отримав додаткові кошти з державного та обласного бюджетів, екологічного фонду, грантові та інші кошти. Всього йдеться про 517 мільйонів гривень. Ці гроші були витрачені на реалізацію проектів у галузі освіти, культури, охорони здоров’я, екології,  благоустрій населених пунктів району. Нині пріоритетами для регіону залишаються розвиток освіти та медицини, а також оновлення автошляхів регіону. Прошу всіх присутніх дуже відповідально поставитися до обговорення та визначення проектів плану, аби завчасно підготувати проекти та  шукати різні можливості фінансування для їх реалізації, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами голови Більмацької райдержадміністрації  Артема Попова, реалізація нових проектів та успішні ініціативи стали можливими завдяки реформі децентралізації влади. Чотири роки поступового впровадження довели її економічну та політичну ефективність для громад та громадян Більмацького району.

У результаті відповідних спільних заходів  виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в районі у 2015 році було утворено Комиш-Зорянську селищну та Смирновську сільську територіальні громади. У 2017 році Новоукраїнською та Смілівською сільськими радами прийнято рішення про добровільне об'єднання в Новоукраїнську територіальну громаду. У 2018 році в районі було активізовано процес децентралізації, у результаті чого створено Більмацьку селищну територіальну громаду з центром у смт.Більмак. Очікуються перші вибори голови та місцевих депутатів у Більмацькій ОТГ. На сьогодні вся територія Більмацького району покрита об'єднаними територіальними громадами.

Здобутки децентралізації дали змогу визначитися з основними напрямками перспективного плану розвитку Більмацького району на 2019 – 2021 роки. Серед них - водозабезпечення  населених пунктів Більмацького району питною водою, у тому числі:

- будівництво мереж водопостачання в смт. Більмак та с. Трудове;

- будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини в смт. Комиш-Зоря;

-  будівництво мереж централізованого водопостачання в смт. Комиш – Зоря;

- реконструкція артезіанської свердловини та водопроводу в с. Новоукраїнка.

У рамках Перспективного плану розвитку Більмацького району на 2019-2021 роки чільну увагу приділено запровадженню енергозберігаючих заходів у закладах соціально – культурного призначення:

- капітальний ремонт приміщень Білоцерківської, Олексіївської  шкіл;

- капітальний ремонт дитячого навчального закладу «Сонечко»;

- реконструкція даху Більмацької опорної школи.

Не менш важливою для Більмацького району є реконструкція систем опалення в закладах соціально – культурного призначення: Комиш-Зорянської школи з установленням модульної котельні на твердому паливі; проведення модернізації котелень, що обслуговують садочки «Сонечко» та «Тополька», з переведенням їх на альтернативні види палива та капітальний ремонт систем опалення цих закладів.

Серед пріоритетів також визначено поліпшення стану автомобільних доріг району та розвиток матеріально-технічної бази медичної галузі. Зокрема, придбання сучасного медичного обладнання та санітарного автотранспорту для  закладів охорони здоров’я району.

Щодо охорони довкілля в наступні три роки Більмацький район планує придбання двох екскаваторів для збирання та підгортання твердих побутових відходів  для Смирновської та Комиш-Зорянської  ОТГ;  придбання двох сміттєвозів для збирання та транспортування побутових відходів для Комиш-Зорянської ОТГ та Більмацької селищної ради.

Крім цього, планується покращення матеріальної бази для розвитку фізичної культури та спорту району. А сааме:  будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям та багатофункціонального спортивного майданчика в смт. Більмак та реконструкція спортивних майданчиків у Білоцерківській, Комиш-Зорянській, Благовіщенській, Шевченківській  школах.

Підсумовуючи, голова Більмацької районної державної адміністрації Артем Попов наголосив, що перед владою ще багато завдань. У кожному населеному пункті району є над чим працювати. Тож нині влада району працюватиме над вирішенням найболючіших та найпріоритетніших завдань. Головне, щоб їх розв’язання принесло якнайбільшу користь для суспільства, для кожної окремої людини.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн