Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відбувся перший Молитовний сніданок Східного регіону

12 грудня 2018 - 12:40

Для молитви та спільного сніданку зібралися голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, народні депутати України, міські голови, депутати обласних, районних і міських рад, державні управлінці, громадські діячі, керівники засобів масової інформації, представники бізнесу, освітяни й науковці, діячі культури, керівники церков і релігійних організацій. Ведучими заходу стали керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко і координатор регіональних молитовних сніданків в Україні, керівник соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитро Матюхін.

У своєму вітальному слові Костянтин Бриль підкреслив важливість проведення заходу в непрості для України часи.

- Хочу подякувати організаторам та співзасновникам заходу. Адже це перший Молитовний сніданок на запорізькій землі. Він спрямований на консолідацію всіх - людей різного віросповідання, політичних опонентів, представників влади та бізнесу, кожного жителя Східного регіону. Адже ми зібрали разом людей, від яких залежить прийняття непростих рішень, а також збереження миру, спокою та злагоди Запорізького краю. Сьогодні пролунала пропозиція наступний Молитовний сніданок провести на славетному острові Хортиця і я докладу зусиль, аби втілити в життя цю ідею та об’єднати всіх жителів запорізької землі Божим словом, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Першу молитву «Отче наш» прочитав єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

За словами координатора регіональних молитовних сніданків в Україні, керівника соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитра Матюхіна, найкраще, що може робити церква у складні часи - молитися. Саме тому нині церква вийшла з ініціативою об’єднання, аби в часи воєнного стану люди чули надпотужний заклик до єднання.

Перший Молитовний сніданок Східного регіону відбувся у дні, коли Україна і весь цивілізований світ згадують геноцид українського народу – влаштований радянською владою Голодомор в Україні у 1932/33 роках. Це також  нелегкий час і сьогодні, коли вперше в Україні запроваджено воєнний стан. Тож під час Молитовного сніданку пролунала спільна молитва за мир, охорону кордонів, повернення окупованих земель і захист наших військових, яка також слугуватиме духовному єднанню політиків та преображенню країни. Це спільна молитва за військовослужбовців української армії, перемогу і мир в Україні; молитва за сиріт, сім’ї та благословення для України.

Як зазначив голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» у Верховній Раді України, координатор національних Молитовних сніданків в Україні, народний депутат України Павло Унгурян, сучасне суспільство все частіше відчуває розділеність. Але завдяки цінностям, яким уже тисячі років, можна об’єднати людей і збудувати успішну країну.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України подовжує надання грантової підтримки для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?