Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький окружний адміністративний суд відзначив перший ювілей

12 грудня 2018 - 16:25

Виповнилося 10 років від початку процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду.

З  цієї нагоди відбулися урочистих збори, в яких взяли участь народний депутат, Герой України В’ячеслав Богуслав, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, представники влади міста й області, судів різних інстанцій та інші поважні гості.

Вітаючи з ювілеєм працівників Запорізького окружного адміністративного суду, Костянтин Бриль наголосив на важливості їх непростої роботи.

- До вашої установи громадяни приходять в пошуку останньої соціальної справедливості. Ваша діяльність дає людям віру - в керівника, у справедливість та навіть у демократію й державу. Дуже важко приймати рішення, коли з одного боку знаходиться громадянин, а з іншого - держава. Адже це все стосується людських доль та майбутнього України. Тож нині  хочу подякувати вам за вашу непросту роботу, за нашу співпрацю на благо громадян та привітати вас із першим вагомим ювілеєм, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив працівникам суду відзнаки з нагоди свята. Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення діяльності суду та з нагоди Дня працівників суду і 10-річчя процесуальної діяльності Запорізького окружного адміністративного суду цінним подарунком від голови обласної державної адміністрації  нагороджено головного спеціаліста відділу судової статистики Олену Рожик.

Костянтин Бриль нагородив грамотою Запорізької обласної державної адміністрації провідного спеціаліста відділу забезпечення руху адміністративних справ Вікторію Єфіменко; секретаря судового засідання Юлію Лялько; секретаря  судового засідання Тетяну Малу; секретаря судового засідання Дар’ю Мащенко; помічника судді Сергія Павлова та помічника судді Ігоря Шмаріна.

Голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус повідомив, що Запорізький окружний адмінсуд став першим судом загальної юрисдикції в  області, що спеціалізується виключно на розгляді адміністративних справ. Згідно з процесуальним законом, суд уповноважений розглядати справи адміністративної юрисдикції (тобто публічно-правові спори) в межах Запорізької області. Історична значущість створення Запорізького окружного адміністративного суду полягає в тому, що з його появою в Запорізькій області був закріплений механізм реалізації юридичних гарантій захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку суб’єктів владних повноважень.

 

Довідково. Відповідно до Указу Президента України штатна чисельність суддів  у Запорізькому окружному адміністративному суді становить 28 осіб. З них шість мають науковий ступінь кандидата юридичних наук, трьом суддям присвоєно вчене звання доцента.

Першим суддею, а згодом і першим головою Запорізького окружного адміністративного суду у 2007 році був призначений Прудивус Олег Васильович.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність