Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ремонт доріг, розбудова сільських амбулаторій та реконструкція навчальних закладів – основні досягнення обласної влади

13 грудня 2018 - 10:43

foto

Про ключові досягнення обласної влади за поточний рік розповіла перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян в ефірі телеканалу «Алекс» у програмі «Територія аргументу».

За словами посадовця, у цьому році від Державного фонду регіонального розвитку Запорізька область отримала 195 млн. грн. За ці кошти вдалося реалізувати в повному обсязі 11 проектів,  які стосуються забезпечення віддалених населених пунктів водопостачанням, реконструкції шкіл та дитячих садків.

- Вважаю, ремонт доріг у межах міст та автодоріг державного значення не менш важливим досягненням. Були визначені найбільш проблемні ділянки доріг і капітально відремонтовані, так плануємо робити і в прийдешньому році. Протягом року, і не тільки цього, з обласного бюджету виділяються кошти на придбання спецтехніки для районів. Це стосується і закупівлі шкільних автобусів, які здійснюють підвезення діточок до опорних закладів області, - зазначила Елла Слепян.

Елла Слепян наголосила, що наразі пріоритетом для обласної влади є забезпечення медичними послугами жителів найбільш віддалених територій. Тож зараз повним ходом будуються сільські амбулаторії, яких в області планується побудувати 17.

Під час інтерв’ю з посадовцем мова йшла й про залучення інвестицій у розвиток регіону, у тому числі й іноземних, про плани розвитку території та тенденції досягнення фінансової спроможності об’єднаних територіальних громад.

Наостанок Елла Слепян ще раз акцентувала увагу, що в країні та області зокрема під час воєнного стану жодним чином не обмежуються права і  свободи громадян. Посадовець наголосила, що у  разі виникнення таких ситуацій, а саме вимагання особистих речей, перевищення посадових повноважень чи конфіскації під приводом воєнного стану,  потрібно звертатися до правоохоронних органів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області