Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки росту промислового виробництва Запорізька область посідає лідерські позиції за рівнем заробітної плати

14 грудня 2018 - 13:57

На завершення поточного року  обласна тристороння соціально-економічна рада підбила підсумки роботи промислового комплексу області. У засіданні взяли участь голова ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко, голова Запорізької обласної  ради профспілок Віктор Сластьон, керівники профільних департаментів на управлінь облдержадміністрації.

Як відзначив у своїй доповіді заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарєв, Запорізька область за підсумками січня-жовтня 2018 року за обсягами реалізації промислової продукції  посіла третє місце серед регіонів України. Основу промисловості регіону складають металургійний, енергетичний та машинобудівний комплекси.

Так, за січень-жовтень 2018 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року в області забезпечено збільшення обсягів промислового виробництва на 3,3 %. За цим показником область посідає 7 місце в Україні.

Загалом ситуація в промисловому комплексі є визначальною для ринку праці та рівня середньої заробітної плати в області. Так, завдяки росту промислового виробництва в поточному році область посідає 5 місце серед регіонів України за розміром середньомісячної заробітної плати  - 8508 грн. (по Україні  8666 грн.) та темпом її зростання - 127,5 % (по Україні 125,6 %).

У 2018 році промислові підприємства продовжували роботу з технічної і технологічної модернізації та реконструкції наявних промислових потужностей, впроваджувалися інноваційно-інвестиційні проекти та нові види продукції.

За результатами засідання сторони соціального діалогу прийняли низку рішень, зокрема Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доручено продовжити роботу щодо сприяння вирішенню центральними органами виконавчої влади проблемних питань промислового комплексу області, у тому числі стабілізації ситуації на неефективно працюючих підприємствах державного сектору економіки.

Учасниками засідання також затверджено план роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради на І півріччя 2019 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя