Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади приєдналися до міжнародного проекту з мобілізації громад

14 грудня 2018 - 15:04

Запорізька  область долучилася до проекту «Просування прав людини та гендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей». Слід зазначити, що протягом 2016-2018 років Український жіночий фонд спільно зі структурою ООН Жінки, Програмою розвитку ООН та за фінансування Європейського Союзу реалізовували компонент з упровадження підходу «мобілізації громад для розширення можливостей» (Community Mobilization for Empowerment) у Луганській та Донецькій областях.

Проект спрямований на те, щоб забезпечити участь жінок та дівчат, особливо найбільш уразливих, у процесах відновлення, розбудови миру та встановлення безпеки на сході України. З цією метою організатори проекту пропонують розробити та впроваджувати регіональні та місцеві плани дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» за участю жінок та з урахуванням інтересів та пріоритетів жінок у процесі розбудови миру та відновлення.

Сьогодні у Торгово-промисловій палаті відбулася презентація міжнародного проекту, у якій взяла участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- На сьогодні в області із 52 голів об’єднаних територіальних громад  десятеро  - жінки. Спільно з обласною державною адміністрацією керівництвом проекту були визначені громади, які будуть брати участь у цьому проекті за принципом «жінка-керівник громади»: це Біленьківська, Комишуваська, Остриківська, Комиш-Зорянська та Гірсівська. Потрібно було обирати  найбільш активні та спроможні території, тому, саме ці ОТГ наразі є учасниками проекту. Запрошую вас долучитися до цієї важливої роботи. Впевнена, що ваші напрацювання знайдуть відображення, таким чином і фінансову підтримку, на майбутні три роки. А ми з боку обласної влади будемо намагатися допомагати у реалізації ваших ідей, - наголосила Зінаїда Бойко.

Директор зі стратегічного розвитку Українського жіночого фонду Наталія Карбовська повідомила кілька фактів статистики, які свідчать, що проблема розбудови гендерно рівноправного суспільства все ж таки існує. Приміром, більше мільйона жінок щороку страждають від фізичного та сексуального насильства. Жінки складають 8,5% військовослужбовців ЗСУ. Із числа внутрішньо переміщених осіб в країні 63% – це жінки з дітьми. Саме на сході України жінки недостатньо представлені у процесах прийняття рішень. Так, лише 17% жінок складають місцеві ради Запорізької області.

Під час презентації проекту про важливість мобілізації громад розповів міжнародний експерт Саймон Форрестер. Поділилися досвідом щодо мобілізації представниці Донецької та Луганської областей. Учасникам заходу продемонстрували документальні стрічки про роль мобілізаторів громад та груп самодопомоги.

Довідково. Проект «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей» упроваджується Українським жіночим фондом у рамках таких проектів: Структури ООН Жінки: «Побудова демократичного, мирного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні», «Ґендерна рівність у реформах децентралізації та правоохоронної діяльності», а також Об’єднаної програми ООН Жінки, Програми розвитку ООН, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Фонду народонаселення ООН «Підтримка Євросоюзу на Сході України - відновлення, встановлення миру та управління», що фінансується Європейським Союзом. Проект реалізується у співпраці з обласними та місцевими органами влади та місцевого самоврядування і триватиме три роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області