Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

115 окремий батальйон територіальної оборони Мелітопольського району несе варту з охорони Запорізької області

21 грудня 2018 - 12:28

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Мелітопольському районі. Насамперед очільник регіону відвідав 115 окремий батальйон територіальної оборони Мелітопольського району Запорізької області.

Як повідомив командир батальйону, учасник антитерористичної операції, капітан Олександр Зуєв, 115 окремий батальйон територіальної оборони Мелітопольського району входить до складу окремої бригади територіальної оборони Запорізької області. Основні завдання підрозділу - підтримка правового режиму під час воєнного стану, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, забезпечення функціонування органів державної влади, охорона та оборона важливих комунікацій, забезпечення стратегічного розгортання військ, забезпечення обороноздатності державного кордону. Всього в батальйоні територіальної оборони проходять військову підготовку 300 військовозобов'язаних резервістів з Мелітопольського, Веселівського, Якимівського та Приазовського районів.

Бійці вже склали присягу на вірність народу України. Мелітопольським районом надана допомога продуктами харчування,  транспортом для перевезення меблів, виділено 120 л дизельного пального, встановлюється на території розміщення батальйону решітка для чистки взуття та умивальники. 

-  Я і мої заступники особисто перевіряємо розташування батальйонів тероборони та умови перебування наших захисників. У Мелітополі я побачив, що місцеві органи влади гідно впоралися з підтримкою батальйону за допомогою місцевого бізнесу. Це відчувається у теплих приміщеннях, обмундируванні та іншій підтримці. Нині в цьому батальйоні 10% уже підписали контракти на військову службу. Це говорить про нову якість української армії. Хочу нагадати, що батальйони тероборони мають приймати швидкі рішення щодо зміни дислокації. Тож створювати їм віп-умови немає сенсу. Головне - нині вони мають пройти навчання, аби освіжити навички. Перевірка боєздатності - це одна з цілей воєнного стану і саме тому Президент України Петро Порошенко поставив такі завдання перед нами, а народні депутати підтримали його в цьому рішенні. Тож  хочу звернутися до громадян, аби вони не хвилювалися, якщо побачать військову техніку. Навчання - не для того, щоб когось налякати, а для того, щоб навчитись, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я