Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр розвитку місцевого самоврядування ділиться здобутками за рік

27 грудня 2018 - 08:46

Запорізький центр розвитку місцевого самоврядування підбив підсумки впровадження реформи децентралізації у поточному році.

Так, на сьогодні створено 52 об'єднані територіальні громади, з яких у восьми очікують на вибори. Місто обласного значення Бердянськ стало центром об’єднаної громади, до якої приєдналися дві суміжні сільські ради - Азовська та Нововасилівська. Прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом мають 36 громад.

Наразі триває процес освоєння коштів державної субвенції на інфраструктурні проекти за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та іноземних донорів. У 11 районах із 20 на базовому рівні практично завершено реформу децентралізації, чотири райони  покриті ОТГ на 100%. Там уже розпочався процес приєднання до громад окремих сільрад.

Значну роль у цих досягненнях відіграв Запорізький центр розвитку місцевого самоврядування. Завдяки повному супроводу фахівців Центру відбулось приєднання Азовської та Нововасилівської сільських рад до міста обласного значення Бердянськ; в області вже працюють десять Центрів надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і чотири - на стадії підписання технічного завдання; укладаються договори міжмуніципального співробітництва; розробляються сім стратегій розвитку ОТГ, більшість з яких планують затвердити вже до кінця 2018 року.

Серед знакових реалізованих проектів та заходів Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування протягом року є: відкриття міжрайонного ЦНАПу у Веселівській ОТГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою; завершення першого етапу в рамках ініціативи «Рівний рівному» за участю Широківської та Веселівської ОТГ; проведення першого Ярмарку спорту в об’єднаній громаді (Веселівська ОТГ) за підтримки Асоціації спортивних організацій; стартувала робота над створенням Мелітопольського туристичного кластеру, до якого увійшли м. Мелітополь, Мирненська, Кирилівська та Веселівська ОТГ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору