Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чеські дипломати відзначили важливість співробітництва із Запорізьким краєм

30 липня 2008 - 16:10

Відбулась зустріч тимчасово виконуючого обов'язки голови Олександра Старуха з першим заступником Міністра закордонних справ Чехії паном Томашем Пойаром та консулом Чеської республіки Антоніном Мургашом, які здійснюють робочий візит до Запорізької області.

Вітаючи чеських дипломатів на запорізькій землі, Олександр Старух відзначив схожість історичних доль чеського та українського народів та наголосив на непересічному значенні для України чеського досвіду інтеграції до ЄС та НАТО.

Томаш Пойар визнав, що Чехія досягла значних успіхів у впроваджені євроатлантичних стандартів – у першій половині наступного року Чеська республіка головуватиме в Європейському Союзі, а також зараз веде переговори щодо розміщення на власній території американських систем попередження про ракетний напад.

Коментуючи неоднозначне ставлення населення України до Північно-Атлантичного Альянсу, чеський дипломат відзначив, що стабільний розвиток його країни базується на двох невід'ємних інтеграційних складових: Євросоюзі та НАТО, що є запорукою безпеки держави.

Відзначаючи важливість західного вектору в зовнішній політиці Праги, Томаш Пойар наголосив на бажанні його країни зберігати та поглиблювати співробітництво з Україною. Невипадково, за кількістю дипломатичних представництв Чехії, Україна посідає шосте місце після провідних країн світу – США, Росії, Великобританії, Канади, Німеччини. Провідне місце у справі поглиблення українсько-чеської співпраці дипломати надають Запорізькій області.

Антонін Мургаш відзначив зацікавленість чеських ділових кіл можливістю брати участь у модернізації запорізьких заводів, перспективами співпраці з трансформаторобудівною галуззю регіону, а також проектами з утилізації побутових відходів.

Чеські дипломати також подякували виконавчій владі регіону за підтримку чеської громади області та висловили бажання і надалі зміцнювати не лише економічні, а й культурні зв'язки наших країн.

На завершення зустрічі Олександр Старух подарував чеським гостям пам'ятний подарунок – ілюстровану енциклопедію «Запорізький край».

 

Управління преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров