Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Влада повинна не про рейтинги піклуватись, а про добробут громадян»

31 липня 2008 - 16:50

Результати комплексної оцінки (рейтингу) соціально-економічного розвитку міст і районів області за підсумками першого півріччя свідчать про збереження в цілому динаміки економічного зростання. За обсягами промислової продукції наш регіон посів четверте місце серед промислово розвинутих територій країни, а за темпами зростання промислового виробництва у півтора рази перевищив аналогічний показник по Україні. Такі цифри озвучив у доповіді перший заступник очільника області Олександр Бережний зауваживши при цьому, що внесок окремих територій в загальний результат суттєво відрізняється.

Якщо, скажімо, Бердянськ має приріст виробництва 25%, Запоріжжя – 15%, то Гуляйполе – 6%, а Приазовський район – 1,4%. Зовсім мізерний він у Кам'янсько-Дніпровці, Токмаку. А у Приморському і Великобілозерському районах промисловість як галузь зовсім ліквідовано. Там мова не йде, навіть, про переробну промисловість. В Енергодарі 60% підприємств виявилися просто збитковими.

Якщо говорити про залучення інвестицій, то тільки в межах обласного центру. В містах та районах просто чекають державних субвенцій.

Тому Олександр Старух наголосив у своєму виступі, що саме інвестиційна політика є індикатором роботи органів влади.

- Борги із заробітної плати зростають, число прийомних сімей навпаки, а ми говоримо про високий рейтинг. Не про рейтинги треба піклуватись, а про поліпшення життя і добробуту конкретної людини і регіону в цілому, - наголосив керівник області.

Глава обласної виконавчої влади, говорячи про важелі органів влади у вирішенні нагальних проблем, запропонував для прикладу на засідання робочої групи з погашення боргів із зарплати і інших соціальних виплат разом з керівником підприємства-боржника запрошувати і тих, кому заборгували.

- Нехай, дивлячись людям у вічі, пояснюють, чому гроші не платять.

На засіданні колегії йшла мова і про налагодження роботи дозвільних центрів. Про негаразди в їхній діяльності, як відомо, говорив Президент України на нещодавній зустрічі з представниками бізнесу. Голові Кам ' янсько-Дніпровської районної держадміністрації розпорядженням Президента за незадовільний стан роботи дозвільних центрів на території винесено догану. Хоча Олександр Старух переконаний, що можна назвати ще з десяток адрес, де ситуація не краща.

Другим питанням порядку денного був стан надходжень податків і зборів до бюджету усіх рівнів за підсумками першого півріччя. Цей показник в цілому по області виконано на 116,2%.

Завершуючи засідання колегії, Олександр Старух звернувся до керівників територій з проханням відгукнутись на біду, яка трапилась в західних регіонах держави. Особливе прохання до приморських районів - прийняти на відпочинок і оздоровлення дітей з постраждалих областей.

За підсумком колегії буде ухвалено відповідні розпорядження голови облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

(.rtf, 126Kb)
(.doc, 63Kb)

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді