Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі безробітні отримають індивідуальних консультантів для пошуку роботи

3 січня 2019 - 10:08

З 1 січня вступив у силу новий порядок реєстрації безробітних громадян, який вносить суттєві зміни у підході до роботи. Зокрема, передбачається поглиблений індивідуальний супровід безробітних кар’єрним радником.

Саме кар’єрний радник буде узагальнювати  інформацію, яка  стосується безробітного як з питань підбору роботи, так і його можливостей формування та розвитку нових професійних навичок, які користуються попитом на ринку праці.

Як роз’яснили у Запорізькому обласному центрі зайнятості, кар’єрні радники є індивідуальними консультантами у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці. Кар’єрні радники допоможуть клієнтам прийняти максимально вигідне рішення, щоб людина за потреби якнайшвидше змінила місце роботи, повернулася на ринок праці чи започаткувала власну справу.

- При цьому звернутися до кар’єрного радника можуть не лише зареєстровані безробітні, а й ті, хто не планує ставати на облік до центру зайнятості як безробітний, а потребує лише підтримки в управлінні своєю кар’єрою чи професійному розвитку. Подібні послуги надаються також і приватними агентствами зайнятості та приватними консультантами. Але отримання таких послуг у центрах зайнятості безкоштовно. Особа, яка шукає роботу, може звернутися до будь-якого центру зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування, – повідомила директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Основним документом, у якому закріплюються взаємні права та обов’язки кар’єрного радника та особи, яка шукає роботу, є індивідуальний план надання послуг.  У ньому зазначається комплекс заходів, які мають вжити кар’єрний радник та особа, яка шукає роботу, а також строки виконання взаємних зобов’язань.

 Ключовим є те, що особа, яка шукає роботу, та кар’єрний радник співпрацюють відкрито та свої очікування і наміри узгоджують на початку співпраці. Фактично індивідуальний план надання послуг є договором про співпрацю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби