Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій обласній філармонії з нагоди ювілею подарують автобус

11 січня 2019 - 13:44

Сьогодні виповнюється 80 років творчої діяльності Запорізької обласної філармонії. За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, в поточному році планується придбання нового комфортабельного автобуса для закладу, аби артисти могли проводити свої виступи в різних куточках Запорізького регіону.

- У поточному році планується придбати  комфортабельний автобус марки МАН або Мерседес на суму близько 7,5 мільйона гривень. Дуже важливо, аби в ньому було не менше 50 сидінь та великий вантажний відсік. Адже автобус має вмістити не тільки артистів, а й музичні інструменти. Вважаю, що це потрібно, незважаючи на непростий час для держави. Адже навіть у найтяжчі моменти історії нашу націю рятували саме духовність, мистецтво та культура, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Запорізька обласна філармонія посідає одну з провідних позицій в Україні, зберігаючи і гідно продовжуючи найкращі духовні і музичні традиції, покращується організація концертів, творчі колективи філармонії удосконалюють свою майстерність, а імена зірок-гастролерів набувають усе більшого масштабу. Нині філармонія має творчу базу для розвитку всіх видів музичного мистецтва. Симфонічні і камерні концерти, сольні концерти артистів філармонії,  літературні вітальні, гастролі зарубіжних виконавців, обласні та міжнародні фестивалі, конкурси, творчі зустрічі, заходи до професійних та календарних свят — це творчий доробок працівників та артистів філармонії, який щорічно налічує понад 700 культурно-мистецьких заходів.

Серед творчих колективів, які представляють Запорізьку обласну філармонію - академічний симфонічний оркестр, солісти філармонії, ансамбль бандуристів «Божена» та академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці». Запорізька обласна філармонія активно займається як концертною, так і просвітницькою діяльністю. Музичний лекторій відіграє важливу роль у музично-естетичному вихованні підростаючого покоління. Тематика лекцій-концертів артистів філармонії надзвичайно широка, торкається творчості композиторів різних країн і епох, видатних особистостей у мистецтві, літературі, історії, краєзнавстві.

Запоріжці та гості області із задоволенням відвідують фестивалі, багато з яких стали візитками краю. Творчим надбанням філармонійної роботи стало проведення традиційних фестивалів: Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький кобзар», фестиваль духовної музики «БЛАГОfest». Зокрема, в цьому році містами та районами мандруватиме мистецький тур з концертною програмою «Мій Запорізький край» за участю провідних діячів мистецтв.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області