Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для медичних працівників у сільській місцевості буде придбано службовий транспорт

14 січня 2019 - 16:24

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада з обговорення питання щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У запорізькій студії ПАТ «Укртелеком» у нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Віктор Скобліков.

В Україні розпочалося масштабне будівництво перших 517 нових сільських амбулаторій моно- та групової практики. 10 вже введено в експлуатацію на Кіровоградщині, які повноцінно працюють. В країні сформовано спроможну мережу з 4223 сільських амбулаторій. Потреба у новому будівництві — 688 закладів. Закуповуються 514 службових автомобілів для сімейних лікарів.

У Державному бюджеті на 2019 рік закладено 1 млрд грн субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

У 2017-2018 роках на реформу сільської медицини було виділено 5 млрд грн. Ці кошти спрямовуються на будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості та закупівлю автомобілів для лікарів.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації сформовано та затверджено перелік об’єктів, які планується збудувати в області за рахунок субвенції з державного бюджету. Це 17 закладів охорони здоров’я: амбулаторії монопрактики у с. Кам’янське Василівського району, с. Інзівка Приморського району, с. Широке Василівського району, с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровського району, смт. Тернувате Новомиколаївського району, с. Бурчак Михайлівського району, с. Новомиколаївка Мелітопольського району, с. Роздол Михайлівського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Олександрівка та с. Гірсівка Приазовського району; амбулаторії групової практики у с. Приморське Василівського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Семенівка Мелітопольського району, с. Чкалове Веселівського району;  будівництво Центру первинної медичної допомоги   - у селищі Сонячне Запорізького району.

Також опрацьоване питання щодо переліку службового автотранспорту, який необхідно придбати за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. Загальна кількість складає 16 одиниць вартістю 500 тис. грн. за одиницю, всього вартість складає 8 млн. грн. із розрахунку 1 службовий автомобіль для лікарів на 1 амбулаторію. 

На І квартал 2019 року заплановане придбання 16 одиниць службового автотранспорту для медичних працівників. По амбулаторії групової практики у с. Чкалове Веселівського району потреба у службовому автотранспорті забезпечена за рахунок місцевого бюджету.

На цей час опрацьовуються питання щодо дооснащення сучасним обладнанням за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону