Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі діти-сироти отримали ключі від соціальних квартир

15 січня 2019 - 13:45

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою у м. Мелітополь. Тут відбулась передача ключів від 8-ми квартир особам з-поміж дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Кватири були придбані коштом субвенції з державного бюджету. Вартість однієї становить 426 тис. грн. Загальна вартість 8 квартир становить близько 3,5 млн.грн.

-Мені приємно бути тут і знову вручати ключі від нових квартир тим, хто їх справді потребує. За ініціативи Президента України Петра Порошенка в 2018 році на придбання квартир сиротам в Запорізькій області було виділено 25 мільйонів гривень. В поточному році ця сума зросла практично вдвічі і складає 41 мільйон гривень. Та загалом в регіоні більше тисячі дітей-сиріт потребують власного житла. І дуже непроста робота - допомогти всім, кому це необхідно. Нині я бажаю вам, аби ви із упевненістю входили у доросле життя, думали про родину та навчання, а не про проблеми, і з посмішками рухались по життю, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, це вже не перші квартири, які отримують мелітопольські сироти. Так, в грудні 2017 року коштом державної субвенції були придбані 11 однокімнатних квартир. Ще 1 квартира в 2017 році була придбана в рамках реалізації міської програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2016-2018 роки в м. Мелітополі» коштом міського та обласного бюджетів шляхом співфінансування по 180,6 тис. грн.

У 2018 році коштом державної субвенції для осіб з числа дітей-сиріт були придбані 11 однокімнатних квартир на суму 4,6 млн. грн. Вручення ключів відбулося в жовтні 2018 року за участі дружини Президента України Марини Порошенко.

Представники влади оглянули нові квартири та поспілкувались із їх новими власниками.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку