Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За минулий рік запоріжцям повернуто понад 80 млн. грн. заборгованої заробітної плати

17 січня 2019 - 09:12

Такими є підсумки роботи органів державної виконавчої служби з примусового виконання рішень судів та інших органів.

 За повідомленням Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, упродовж 2018 року на виконанні у відділах державної виконавчої  служби Запорізької області перебували 8 598 виконавчих документів про стягнення заборгованості із заробітної плати на загальну суму 134 385 930 грн.

У зв’язку з фактичним повним виконанням завершено 5 155 виконавчих документів, у результаті чого задоволено вимоги стягувачів на суму 80 354 803 грн.

Так, відділом примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Запорізькій області на користь працівників Енергодарського «Підприємства комунальної власності» стягнуто 39 545 103 грн.; Мелітопольським міськрайонним відділом ДВС ГТУ юстиції у Запорізькій області на користь працівників ДП «Гідромаш» стягнуто 1 601 997 грн., Дніпровським відділом ДВС м. Запоріжжя ГТУ юстиції у Запорізькій області на користь працівників КТ «Кастор 17» стягнуто 1 101 442 грн.

З метою стягнення заборгованості з проблемних підприємств при Міністерстві юстиції України утворено виконавчі групи для проведення дій щодо виконання зведених виконавчих проваджень, зокрема щодо стягнення з ПАТ «Запоріжжяобленерго» та ДП «Державний проектний інститут «Запоріжцивільпроект».

У той же час, для здійснення контролю за станом виконання рішень  у Запоріжжі створено штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. На  засіданнях штабу здійснюється постійний моніторинг стану виконання виконавчих документів про стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, вивчаються та аналізуються проблемні питання, які виникають під час виконання цих документів.

У Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області наголошують, що у разі несвоєчасної виплати заробітної плати працівник має право і повинен звернутися до суду з відповідною позовною заявою. Для цього стягувач має пред’явити виконавчий документ на виконання до відповідного відділу державної виконавчої служби разом із заявою про його примусове виконання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області