Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область серед небагатьох областей, Перспективні плани яких покривають 100% території

17 січня 2019 - 15:35

Про це свідчать дані Моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування за станом на початок 2019 року. У Мінрегіоні підсумували результати роботи регіонів щодо виконання завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Відповідно Моніторингу, за підсумками 2018 року тільки сім областей мають Перспективні плани формування територій громад, які вже затверджені Урядом і покривають 100% території цих областей. Мова йде про Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Рівненську, Харківську та Хмельницьку області.

На сьогодні Запорізька область – серед лідерів рейтингу областей щодо формування ОТГ та впевнено посідає ІV місце. До того, область вкотре очолює рейтинг за показником покриття об’єднаними громадами площі області.

Як повідомили в Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, із 20 чинних районів області, чотири райони повністю покриті громадами: Великобілозерський, Оріхівський, Чернігівський, Більмацький. Також дев’ять районів мають покриття 50-99 %, в тому числі у п'яти залишилися не об'єднаними по одній місцевій раді (Веселівський, Кам’янсько-Дніпровський, Михайлівський, Розівський, Якимівський, Бердянський, Гуляйпільський, Запорізький, Пологівський); сім районів – до 49% (Василівський, Вільнянський, Мелітопольський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Новомиколаївський). На сьогодні в області немає жодного району, де не було б утворено бодай однієї громади.

Наразі на території Запорізької області створено 52 об’єднані територіальні громади, в які об'єдналися 188 місцевих рад, що становить 62,9 % від загальної кількості місцевих рад, які існували до початку реформи. Площа території об’єднаних територіальних громад охоплює 63,9 % від загальної площі території області.

Більш детально ознайомитися з моніторингом процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування за станом на 10 січня 2019 року можна за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку