Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагороджено кращих запорізьких борців з тероризмом

18 січня 2019 - 12:37

У Антитерористичному центрі при Управлінні СБУ в Запорізькій області підбили підсумки, проведених у 2018 році антитерористичних заходів. Участь в нараді взяли керівники регіональних підрозділів СБУ, Національної поліції, Нацгвардії, ГУ ДСНС в області, військова служба правопорядку, прикордонники, представники органів державної влади і місцевого самоврядування.

Упродовж року були попереджені більш ніж 20 терористичних злочинів, виявлено та притягнуто до відповідальності чотирьох підготовлених учасників незаконних збройних формувань. Завдяки постійній взаємодії з ГУ НП, вилучено 322 одиниці вогнепальної зброї, 57 744 одиниці боєприпасів та майже 20 кілограмів вибухових речовин.

Головним результатом залишається відпрацювання професійних навичок виключно в рамках навчань. У 2018 році проведено два тактико-спеціальних та два командно-штабних навчання, під час яких були відпрацьовані спільні заходи з пошуку та знешкодженню членів умовних диверсійно-розвідувальних груп в оточенні військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури регіону, визволення заручників та ліквідації наслідків диверсійно-терористичних актів.

За виявлений під час проведення антитерористичних заходів високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпеченні стабільної ситуації в області та зразкове виконання завдань під час проведення тактико-спеціальних навчань відзначені 20 представників боротьби з тероризмом.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов вручив грамоти та пам`ятні відзнаки «Знак Антитерористичного центру при Службі безпеки України» підполковнику, заступнику командира військової частини А2176 Олександру Бондаренку; полковнику служби цивільного захисту ГУ ДСНС в Запорізькій області Олександру Семененку; підполковнику служби цивільного захисту ГУ ДСНС в Запорізькій області Сергію Філенку; та підполковнику служби цивільного захисту ГУ ДСНС в Запорізькій області Олексію Федосову.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області