Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Широківська громада вшанувала воїнів 37-го батальйону

22 січня 2019 - 14:10

Напередодні Дня Соборності України на адмінбудинку Широківської громади урочисто відкрили пам’ятну табличку на честь воїнів 37-го запорізького окремого мотопіхотного батальйону. Дошку встановили на будівлі по вулиці Героїв 37-го батальйону, що раніше називалася Шушенською та була перейменована у травні 2016 року.

До учасників церемонії приєдналися заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, сільський голова Денис Коротенко, ветерани АТО, батьки загиблих героїв, волонтери та школярі.  

Перший командир батальйону Олександр Лобас наголосив: «Цими днями Україна вшановує пам’ять захисників Донецького аеропорту. Свій внесок у його оборону внесли і наші хлопці. Протягом кількох тижнів з даху однієї із дев’ятиповерхівок Авдіївки ми підтримували вогнем «кіборгів».

37-й батальйон територіальної оборони було створено у вересні 2014 року. До його лав увійшло багато учасників Народної Самооборони, які з перших днів Революції Гідності стояли на Майдані, захищали приміщення органів влади та стратегічні об’єкти від проросійських «тітушок». Підрозділ формувався на території сільської ради, у будівлях центру льотної підготовки ім. Покришкіна за активної допомоги обласної та міської влади, великих промислових підприємств та сотень простих запоріжців.

На початку жовтня 2014 року військовослужбовці вирушили на Схід, воювали у складі 93-ї, а згодом – 56-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України. Солдати пройшли важкими шляхами під Дебальцевим,  Авдіївкою, Маріуполем та Широкіно.  У боротьбі за свободу та незалежність нашої держави віддали життя 16 бійців, серед яких наші земляки Андрій Ломейко, Роман Швачко, Дмитро Щербак, Олег Макеєв, Геннадій Замотаєв, Денис Богданов та Леонід Сазонов.

Також до присутніх звернувся ветеран Антитерористичної операції Тимур Книш. Він розповів, що у 2015 році разом з військовослужбовцями  Національної Гвардії України прикривав позиції батальйону поблизу сел. Талаківка Донецької області. Кілька разів терористи намагалися обійти по вузькій балці висоту, яку контролювали наші бійці, але зазнавали значних втрат та відступали.

Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та патріотичним флешмобом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою