Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках освітньої реформи в Бердянську з’явиться дитсадок з корекційно-реабілітаційним простором

23 січня 2019 - 12:01

В рамках реалізації проекту «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ» за фінансової підтримки Європейського Союзу у м. Бердянськ створено новий дитячий садок «Зіронька».

За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, він спроектований таким чином, аби в ньому могли здобувати освіту діти з особливими освітніми потребами, тому числі діти з інвалідністю. Також тут передбачено корекційно-реабілітаційний простір.

- Минулого року 1 червня у Міжнародний день захисту дітей я перевіряв хід реконструкції дитячого садочка на Європейській, який багато років не експлуатувався взагалі. Відновити його нам допомагали міжнародні партнери. В рамках реалізації грантового контракту було реконструйовано та оснащено будівлю для розміщення нового дитячого садка. Аби провести якісний ремонт виникла потреба в додатковому виділенні 11,4 мільйона гривень з облбюджету на зовнішні водопровідні та каналізаційні мережі. Зараз Бердянська міськрада працює над підготовкою документів для подання Державній архітектурно-будівельній інспекції з метою отримання сертифіката, який дозволить прийняти реконструйований об'єкт в експлуатацію. Одразу після отримання необхідних документів будівлю буде прийнято в експлуатацію, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загальна вартість реконструкції та оснащення склала 38 571 515 гривень. З них: 23 467 202 грн – грантових коштів; 11 357 000 грн – коштів обласного бюджету та 3 747 313 грн – кошти міського бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області