Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області готуються до наступного етапу реформи децентралізації

28 січня 2019 - 11:10

В облдержадміністрації відбулось засідання Ради голів об’єднаних територіальних громад області. У заході взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, голови об'єднаних територіальних громад.

Говорячи про успішність реформи децентралізації, Зінаїда Бойко наголосила, що в Запорізькій області на сьогодні вже створено 52 об’єднані територіальні громади, які об'єднали 188 місцевих рад, що складає 62,9% від загальної кількості місцевих рад, які існували до початку реформи.

З 20 районів області території 4 районів повністю покриті об'єднаними територіальними громадами: Великобілозерський, Оріхівський, Чернігівський, Більмацький, що є найвищим показником по Україні. Ще 7 районів області покриті громадами на понад 50% території. Запорізька область впевнено утримується серед лідерів та займає 4 почесне місце серед інших регіонів України.

За станом на сьогодні громадами освоєно 120 млн. 767 тис. 672 грн. коштів державної субвенції, що складає 97,3% від загального обсягу субвенції, що теж є досить високим показником.

- Реформа децентралізації є одною з найуспішніших реформ. Ми не можемо не пишатися нашими успіхами. Але у нас є і подальші напрацювання, які ми маємо втілювати у життя. Подальший крок – це місцеві вибори-2020, які мають відбутися за новим адміністративно-територіальним устроєм. Новий адміністративно-територіальний устрій необхідний, щоб розділити повноваження та уникнути дублювання. Це потрібно зробити до місцевих виборів, які заплановано на жовтень 2020 року, роботу необхідно розпочинати вже сьогодні - підкреслила Зінаїда Бойко.

Також учасники ради обговорили плани на 2019 рік, проект створення платформи місцевого економічного розвитку, проекти законодавчого акту щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни