Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область за три роки отримала понад 18 мільйонів євро грантової допомоги від Уряду Німеччини

30 січня 2019 - 13:38

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представниками німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ - директором проекту ІІПУ «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Др. Бербель Швайгер, менеджером проекту у Запорізькій області Олегом Флітером та координаторами проекту. Під час зустрічі сторони обговорили  стан виконання проектів GIZ у Запорізькій області у 2018-2019 роках. Зокрема, увагу було приділено завершенню робіт та відкриттю КЗ «Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій» ЗОР, а також підтримці медичних закладів області.

На початку зустрічі Костянтин Бриль подякував за співпрацю німецькій стороні.

- Мені дуже приємно бачити в стінах облдержадміністрації наших давніх партнерів - GIZ. Нині ми зібралися, аби підбити підсумки та спланувати спільні дії на 2019 рік. Дуже хочу подякувати німецькій стороні за підтримку. Адже Уряд Німеччини, мабуть, найбільш активно допомагає Запорізькій області. І це відбувається саме тоді, коли це найбільш потрібно. Тож з нашого боку не може бути жодних нарікань, тільки величезна вдячність, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Директор проекту ІІПУ «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Др. Бербель Швайгер зазначила, що Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім цього, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

У рамках співпраці з німецьким федеральним товариством GIZ щодо поліпшення ситуації з надання послуг населенню, які виконуються державними установами і групами громадянського суспільства в окремих територіальних громадах Запорізької області, а також районах, які приймають внутрішньо переміщених осіб, на різні напрямки Запорізький регіон отримав понад 18 мільйонів євро грантової допомоги. Так, за проектом «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» в області успішно реалізовано п’ять  проектів соціальної інфраструктури на загальну суму 38,3 мільйона гривень.

У 2018 році було завершено реалізацію таких проектів: «Утеплення фасадів та даху КЗ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ», м. Бердянськ та «Реконструкція котельних у трьох відділеннях КУ «Таврійський будинок інвалідів» с. Таврійське, Оріхівський район.

У рамках проекту GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» за результатами проведеного влітку 2018 року конкурсу вісім ОТГ області отримали пожежний автомобіль, освітлювальну пересувну установку, комплекти протипожежного захисту (захисний одяг, пожежні рукави тощо).

У ІІІ кварталі 2018 року в рамках проекту  GIZ «Консультування підприємств щодо енергоефективності» за результатами конкурсного  відбору підприємств для отримання технічної підтримки з упровадження енергоефективних пілотних проектів визначено переможців:  ТОВ «Хліб Токмака», Українсько-іспанське ТОВ «УРОЖАЙ», ПрАТ «Племзавод «Степний» та ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод».

Нині ще один проект знаходиться в стадії реалізації - реконструкція КЗ «Запорізький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій» ЗОР на суму близько 30 мільйонів гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів