Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент: Голосування конституційних змін про закріплення руху України до ЄС і НАТО буде розпізнаванням «свій-чужий»

5 лютого 2019 - 11:26

Під час участі в програмі «Свобода слова» ефірі телеканалу ICTV Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів проголосувати за внесення змін до Конституції України, які закріплять незворотність європейського та євроатлантичного напрямку розвитку України.

«Я закликаю в четвер, коли ви будете голосувати, згадати військову систему розпізнавання «свій-чужий». Прохання: голосування за ЄС і НАТО, за зміни до Конституції – це наш український розпізнавач «свій-чужий», українець або росіянин. Все просто. І далі буде легше», - сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що важливість цього голосування полягає в незворотності українського курсу на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО. «Це є рубікон, після якого повернення до російського ярма вже немає», - наголосив Петро Порошенко. Він підкреслив, що зміни до Конституції в частині європейської та євроатлантичної інтеграції – це є завдання, яке український народ ставить перед українською владою.

При цьому він зазначив, що вірить в спроможність українського Парламенту. «Я вірю в українську Верховну Раду. Коли треба було, в найважчих ситуаціях вона знаходила сили для об’єднання. Двічі Верховна Рада підтримала цей мій президентський законопроект про ЄС і НАТО (законопроект про внесення змін до Конституції України – ред.). І два рази це було більше 300 голосів. Але не можна вважати, що перемога в кишені. За кожну перемогу треба боротися», - сказав Петро Порошенко. 

«Я переконаний, що Верховна Рада – українська», - додав він та згадав успішні голосування парламентарів під час розгляду звернення щодо надання Томосу про автокефалію, закону про визволення Донбасу, законів на підтримку Збройних Сил України.

«Прохання: єдність – це те що нам потрібно понад усе» - наголосив Петро Порошенко. При цьому він підкреслив, що варто добре пам’ятати уроки історії, а саме події 100-річної давнини часів УНР, коли «за відсутність єдності український народ заплатив високу ціну жертв Голодоморів, окупації і сталінських концтаборів, знищеного покоління, депортації кримських татар». 

«Ми не маємо більше цього допустити», - наголосив Президент та закликав усіх присутніх у студії та телеглядачів звернутись до депутатів, яких вони обрали до Верховної Ради, з проханням підтримати ці законодавчі зміни. «Це буде не моя, не парламентарів, а наша спільна перемога», - зазначив Петро Порошенко.

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман