Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За минулий рік із боржників з аліментів стягнуто на користь дітей удвічі більше коштів

7 лютого 2019 - 14:16

На засіданні регіонального штабу з координації моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішення про стягнення аліментів підбито підсумки роботи за минулий рік. У його роботі взяли участь заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко та начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області  Сергій Васильцов.

- У пріоритеті нашої роботи – захист прав найбільш незахищених верств населення – дітей. В Україні триває боротьба з горе-батьками, які фактично покинули своїх дітей. Наразі на обліку перебуває 490 тисяч виконавчих проваджень. У 2018 році стягнуто 4,6 млрд. грн. на користь дітей. Це рекордна сума, яка майже вдвічі перевищує показники 2017 року. Всі виконавчі документи необхідно відпрацювати та застосовувати всі штрафні санкції. Треба й надалі використовувати всі засоди та сили для активної боротьби з неплатниками аліментів, - наголосила Світлана Глущенко.

За оперативними даними, у 2018 році до виконання державними виконавцями в Запорізькій області підлягало 183,6 тис.  виконавчих документів на суму 6 млрд. грн. З них завершено 127,4 тис. (59,3%)  на  2,5 млрд. грн., з яких фактично виконано 41,4 тис. (32,5%). Всього стягнуто майже 362 млн. грн.

Протягом  минулого року  стягнули 326 млн. грн. боргів зі сплати аліментів на користь 37 тис. дітей. Це на 137,3 млн. грн. більше ніж у 2017 році, коли виконавці стягнули з боржників 188,7 млн. грн.

- Фактично завдяки запровадженню новацій двох пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває забезпечено  майже двократне зростання показників. З початку дії законодавчих нововведень нашими державними виконавцями накладено обмеження на виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання відносно більше 8 тисяч неплатників. Окрім цього, було складено майже 2,8 тисячі адміністративних протоколів про ухилення батьків від фінансової підтримки власних дітей. Також 95 неплатників отримали покарання у вигляді суспільно корисних робіт, з яких 30 уже відпрацювали, оплата за роботу у розмірі 64 тис. грн. пішла на  погашення заборгованості перед дітьми, - повідомив Сергій Васильцов.

Що стосується стягнення заборгованості по заробітній платі, то виконанню підлягало 8,6 тис. рішень на суму понад 134 млн. грн., з яких фактично виконано більше 5,1 тис. рішень. Загалом упродовж минулого року з недобросовісних роботодавців регіону за рішеннями  стягнуто понад 80 млн. грн. боргу. Також стягнуто виконавчий збір у сумі  35,7 млн. грн., що на 3,1 млн. грн. більше минулого року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни