Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль разом з громадою Великобілозерського району визначили пріоритетні для території проекти

8 лютого 2019 - 10:41

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував з робочою поїздкою у Великобілозерському районі. Тут він ознайомився з роботою Великобілозерського навчально-виховного комплексу № 1 та вручив керівництву навчального закладу ключі від шкільного автобуса.

Як повідомила директор закладу Олена Малигіна, навчально-виховний комплекс створено в 1962 році, його потужність - 520 місць. За станом на 1 лютого 2019 року в ньому сформовано 25 класів, навчається 440 учнів, середня наповнюваність класів - 17,6 учнів. Нині школа має достатнє матеріально-технічне забезпечення: комп’ютерні класи, спортивну залу, їдальню, бібліотеку.

Протягом 2017-2018 років на базі навчально-виховного комплексу №1 за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів було збудовано міні-футбольне поле зі штучним покриттям вартістю майже 1,5 мільйона гривень. Придбано та встановлено перший на території спортивний майданчик  вартістю 644 тисячі гривень. Нині учні мають змогу займатися спортом на тренажерах різних навантажень.

Під час робочої поїздки до Великобілозерського району Костянтин Бриль провів зустріч з адміністративно-господарським активом та представниками громади району. 

Очільник регіону відзначив, що протягом останніх трьох років завдяки потужній державній підтримці, сприяння обласної державної адміністрації, за рахунок державних субвенцій та співфінансування з місцевих бюджетів на території Великобілозерського району вдалося реалізувати низку соціально значущих проектів на загальну суму майже 22 мільйони гривень.

- Під час засідання Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко поставив завдання створити стратегію розвитку кожного регіону. Та перш ніж планувати ми маємо підбити підсумки вже проведеної роботи. На майбутнє за сприяння державного та обласного бюджетів на території району планується впровадити 13 соціально важливих проектів. Першочергові напрямки нашої роботи стосуються галузей медицини, освіти, а також приділимо увагу подальшому оновленню доріг в області. Завдяки процесу децентралізації в 2017-2018 роках за рахунок коштів сільського бюджету проведено капітальні та поточні ремонти доріг комунальної власності протяжністю 17,7 км. Крім цього, оновлювались автошляхи і за рахунок державних та обласних коштів. Якщо в 2017 році на оновлення автошляхів Великобілозерського району було виділено 300 тисяч гривень, то в 2018 це був уже мільйон. На поточний рік ми розраховуємо на виділення суми втричі більшої, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За останні три роки в районі було проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти 10-ти об’єктів на суму майже 9 мільйонів гривень. Ці кошти були використані на два дитячих садочки; два заклади охорони здоров’я; чотири загальноосвітні школи; два заклади культури, а також  часткову заміну водопровідних мереж та вуличне освітлення частини території.

Крім цього, було проведено реконструкцію, капітальні та поточні ремонти водопровідних мереж протяжністю 23 км на суму майже 13 млн. грн., що забезпечує ефективне водопостачання 3 тис. осіб, а це майже 40% від загальної кількості населення території.

Завдяки підтримці з обласного бюджету  придбано три шкільних автобуси, що забезпечують підвіз 446 учнів та 12 педагогічних працівників до закладів освіти. Хоча до 2015 року підвіз учнів на підпорядкованій території не здійснювався.

Для ефективного поводження з твердими побутовими відходами протягом 2016-2017 років за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було придбано спецтехніку: екскаватор - навантажувач, два сміттєвози, бульдозер та вакуумну машину. Загальна вартість придбаної техніки складає 7,3млн. грн., з яких 827,4 тис. грн. - співфінансування з місцевих бюджетів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака